ZPRÁVY Ekonomika Brno

Železniční nehoda mezi Břeclaví a Lednicí. Dva historické vozy vykolejily

Na trati mezi Břeclaví a Lednicí došlo k železniční nehodě, při které vykolejily dva historické přívěsné vozy. Lokomotiva zůstala nepoškozena. Zavedena byla náhradní autobusová doprava.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Nový nájezd na D2 v Pavlovicích - lepší doprava a ekonomika

Město Velké Pavlovice bude mít nový přístup na dálnici D2 směrem do Brna a na Slovensko, což zlepší dopravu a ekonomické možnosti regionu. Projekt, podpořený Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD), oživuje plán starý 15 let.

0

Před týdnem Michaela Prokopová

Přestavba brněnského nádraží za 73 miliard začne v roce 2028

Brno čeká přestavba železničního uzlu včetně přesunu hlavního nádraží na jih k dolnímu nádraží za 73 miliard Kč, stavba proběhne v letech 2028-2035. Projekt schválila centrální komise ministerstva dopravy. Financování se rozhodne později, možná formou PPP projektu. Cílem je zvýšit kapacitu nádraží a připravit ho na vysokorychlostní tratě.

0

Před 4 týdny Ester Vohradská

Oprava mostu Otakara Ševčíka: První polovina hotová, doprava přesměrována

Oprava první poloviny mostu Otakara Ševčíka v Brně je téměř dokončena. Doprava bude od pátku přesměrována na opravenou část, aby mohla začít práce na druhé polovině mostu. Kvůli nečekaným problémům se stavbou má projekt půlroční zpoždění a navýšení rozpočtu.

0

Před 4 týdny Ester Vohradská

Brno zavádí striktní pravidla pro vjezd aut do centra

Brněnský magistrát zpřísňuje pravidla pro vjezd aut do centra města kvůli neoprávněným vjezdům a špatnému parkování v pěší zóně. Plánuje umístit květináče a zvažuje zavedení výsuvných sloupků, ale čelí logistickým výzvám. Cílem je vytvořit klidnější a bezpečnější prostředí pro pěší.

0

Před měsícem Ester Vohradská

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Lažany bojují s rychlostí. Radary na obzoru!

Obec Lažany na Blanensku, kterou silnice I/43 rozděluje na dvě části, se potýká s překračováním povolené rychlosti. Čtyři z pěti řidičů nedodržují zdejší omezení na 50 km/h, což komplikuje přecházení silnice.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Havarijní stav vozovny Komín - přemístění vozů a oprava za 400 milionů

Dopravní podnik Brna musí zavést organizační opatření kvůli špatnému technickému stavu vozovny Komín, což vede k přesunu části vozového parku do dalších vozoven.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Řidiči MHD varují - bez rádia nepřijmeme jízdy navíc, hrozí problémy!

Vedení DPMB zakázalo řidičům brněnské MHD poslouchat rádio při jízdě kvůli stížnostem cestujících na hluk. Toto opatření narazilo na odpor řidičů, kteří se obávají o svou pracovní motivaci a mohou odmítat směny. Konflikt chce DPMB řešit jednáním s odbory.

0

Před měsícem Adam Wágner

Nová značka na stoletém mostě proti přetížení. Řidiči ji ignorují!

Výstavba Velkého městského okruhu a uzavření Karlovy ulice vedly k přetížení Maloměřického mostu. Na mostě platí nová dopravní značka, zakazující současný průjezd více nákladních vozidel. Přesto řidiči pravidla nedodržují, hrozí jim pokuta až 1 500 Kč. Omezení platí do 16. srpna.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Cyklisté i chodci v ohrožení na Žámalově:

Spolek Brno na kole a mluvčí Michal Šindelář poukazují na nedostatky, zejména neukončené cyklopruhy, a nebezpečí na křižovatkách. Projektový manažer Jan Růžička argumentuje omezením prostoru a technickými normami.

0

Před měsícem Adam Wágner

Nový Úsek Okruhu v Brně: Řidiči Se Dočkají 18. Srpna

Brněnští řidiči se těší na otevření nové části městského okruhu na Tomkově náměstí 18. srpna. Stavba komplikovala dopravu mezi východní a severní částí města. Do té doby čeká řidiče omezení, jako třeba uzávěrka Karlovy ulice a Husovického tunelu. Práce budou pokračovat do konce roku i na dalších kritických úsecích.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Brno zavádí více zón s rychlostí 30 km/h, plošný limit neprojde

V Brně přibývá zón s rychlostním limitem 30 km/h, přičemž plošný limit se neplánuje. Aktivisté požadovali zavedení limitu na 30 km/h plošně, což městský radní Petr Kratochvíl odmítl. V oblastech s rezidentním parkováním již třicítka funguje a nové horizontální značení má zlepšit bezpečnost.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Vážná nehoda autobusu u Omic: Padající strom zranil řidičku

Vážná nehoda autobusu se stala na silnici třetí třídy u Omic kvůli pádu stromu. Řidička utrpěla středně těžká zranění a byla převezena do Fakultní nemocnice Brno. Akce hasičů trvala přes 40 minut. Silnice byla neprůjezdná až do třetí hodiny ranní. Nehodu způsobily silné přívalové deště.

0

Před měsícem Adam Wágner
Kotlíkové dotace