Vincour opouští led, vrací se do Komety ve sportovním úseku

Bývalý hráč NHL a KHL a odchovanec Komety Brno, Tomáš Vincour, ukončil svou hokejovou kariéru. Vincour oznámil, že místo pokračování na ledě se rozhodl pomáhat týmu mimo led.


Vincour, rodák z Brna a odchovanec Komety, na svém webu oznámil konec své bohaté hokejové kariéry. Zajímavá nabídka se stala popudem k tomuto rozhodnutí. Místo pokračování na ledě se Vincour rozhodl věnovat své zkušenosti a odbornému znalostem prospěch týmu mimo led.

„Konec přišel, jak musel,“ uvedl Vincour na svém webu. „Obdržel jsem fascinující nabídku pracovat pro klub a rozšiřovat tým v oblasti sportu. Jsem nadšený, že mohu Kometě vrátit to, co mi dala. Těším se na to a věřím, že moje práce bude naplňující a pro klub užitečná,“ sdělil s nadějí do budoucna.

Vincour se vrátil do svého mateřského klubu v roce 2016 po dvou sezonách strávených v zahraničí. Po krátké epizodě v Hradci Králové zamířil v roce 2019 zpět do Brna. V extralize si připsal na své konto 364 utkání s celkovým součtem 82 branek a 78 asistencí. Jeho kariéra ho zavedla také do KHL, kde hrál za týmy z Kazaň a Novosibirsku. Proklamoval také sedm sezon v zámoří, kde odehrál 95 zápasů v NHL za týmy Dallas a Colorado, během nichž zaznamenal 17 bodů (7+10).

Vincour se ohlédl za vrcholy své kariéry: „Na co si budu nejvíce pamatovat? Určitě na můj první zápas a gól v NHL a samozřejmě nesmím zapomenout na dva tituly s Kometou. Byla to skvělá zkušenost, první rok jsem byl sice ve finále zraněný, ale o rok později jsem si to vynahradil společně s kluky,“ uvádí s vřelými vzpomínkami na svou hokejovou kariéru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy