Ujížděl policii rychlostí 90 km/h, ale tvrdil, že auto tlačil

Policie v České republice řešila případ řidiče, který ujížděl před hlídkou rychlostí 90 km/h a tvrdil, že auto pouze tlačil s kamarády. Řidič měl navíc dva platné zákazy řízení.


Policejní hlídka v České republice nedávno narazila na neobyčejný případ nadměrně rychlého auta. Šofér, který před hlídkou ujížděl 90 km/h, se snažil policisty přesvědčit, že své auto pouze tlačil se svými kamarády. Tento argument však měl málo věrohodnosti, neboť tvrzení o takové rychlosti se v praxi zdálo nereálné.

'Snažil se přitom hlídku přesvědčit, že vůz se svými kumpány pouze tlačil, což ale v devadesátikilometrové rychlosti šlo jen stěží,' uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Řidič měl navíc dva platné zákazy řízení. Před policisty sám přiznal, že nesměl řídit. Poté se pokusil přesvědčovat o původně nevěrohodném tvrzení, že pomáhal s tlačením a za volantem rozhodně neseděl.

Novela silničního zákona zavádí pro řidiče přísnější sankce. 'Ve správním řízení za odmítnutí testu na alkohol nebo drogy nově hrozí až 75 tisíc korun pokuta a až tříletý zákaz řízení.' Řidiči navíc musí počítat s připsáním šesti trestných bodů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy