Srážka dodávky s kamionem: jeden mrtvý, hasiči zasahují

Tragická nehoda na silnici I/52 u Perné si vyžádala život řidiče dodávky po čelním střetu s kamionem. Hasiči se snažili vyprostit řidiče a zároveň uhasit hořící kapaliny. Příčinu nehody vyšetřuje policie.


V tragické nehodě na silnici I/52 poblíž obce Perná nedaleko odbočky na Horní Věstonice přišel o život řidič dodávky. Střetl se čelně s kamionem a navzdory veškerému úsilí zasahujících záchranářů jeho životu nebylo možné zabránit.

Hasiči, kteří dorazili na místo nehody, se snažili vyprostit zaklíněného řidiče z převrácené dodávky a zároveň uhasit hořící kapaliny, jelikož obě vozidla po srážce vzplanula. 'Přes veškeré nasazení zasahujících řidič dodávky čelní střet s kamionem nepřežil. Druhého řidiče (z kamionu) si do péče převzala záchranářská služba', sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Nehoda se stala nedaleko malebné obce Perná na silnici, která je životně důležitá pro region. Jak přesně k nehodě došlo, zatím vyšetřují policisté. 'Příčinu vyšetřujeme', potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malálek.

Po této strašné srážce následovala nesnesitelná scéna chaosu, kdy byla silnice po několik hodin uzavřena. Naštěstí na objízdných trasách se nevyskytly žádné významné dopravní komplikace. Do místa operace dorazily dvě týmy záchranářů a lékařů. Původně byl vyslán i vrtulník, ale nebyl nakonec potřeba. 'Druhého muže jsme ošetřili a poté ponechali na místě', konstatovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Nehoda, která stála život řidiče dodávky, připomíná důležitost opatrnosti na silnicích. Nikdy nevíme, kdy a kde se může něco stát. Zatímco vyšetřování pokračuje, doufejme, že z něj plyne vzácné poučení pro všechny řidiče - bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy