Nový nájemce přetváří historickou ikonu Brna na rychlé občerstvení

Brněnské sídlo cestovní kanceláře Čedok bude nahrazeno fastfoodem. Nový nájemce zaplatí městu nájemné ve výši tří milionů korun ročně, téměř dvojnásobek současného nájmu.


V brněnském historickém centru, v těsné blízkosti hlavního nádraží, dojde v příštích měsících k velké změně. Ikonické sídlo cestovní kanceláře Čedok, které zde úspěšně působilo po více než 60 let, totiž nahradí gastroprovoz rychlého občerstvení neboli fastfood. Před uvedením nového podniku do provozu je nutné vyřešit některé podmínky smlouvy, kterou právě zajišťuje městská společnost CD Centrum Coms. Díky tomuto obchodu si městská kasa může připisovat vyšší příjmy z nájmu, a to přes tři miliony korun ročně.

Jednání ohledně nového nájemce probíhala již několik měsíců, přičemž původní vyvolávací cena byla 2 000 000 Kč. V aukci nakonec cena stoupla o více než polovinu, což muselo být přínosem nejen pro stávajícího majitele, ale i pro město Brno. Jak uvádí Jan Mandát z ODS, člen představenstva městské společnosti CD Centrum Coms, nájemce je ochoten do objektu investovat, což by mělo vést k jeho zlepšení.

Prodej historické památkově chráněné budovy z doby první republiky byl považován za možnost, ale nakonec tuto myšlenku zastavili. Místo toho se rozhodli budovu pronajmout, což, jak dodává Oliva, může dávat smysl z hlediska ekonomických aspektů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy