Klinika nabízí revoluční ketaminovou psychoterapii

Nové Elysium, centrum pro ketaminem asistovanou psychoterapii, bylo otevřeno v Brně. Terapeutické centrum Klinika Podané ruce nabízí pacientům s těžkými depresemi, úzkostmi a závislostmi léčbu pomocí ketaminu.


Klinika Podané ruce zahájila svou činnost v novém terapeutickém centru Nové Elysium ve Vodné ulici. Toto centrum nabízí pacientům trpícím těžkými depresemi, poruchami úzkosti, stresem a různými závislostmi jedinečnou službu: ketaminem asistovanou psychoterapii.

Ketamin, známý také jako party droga, se postupně stává revoluční látkou v oblasti psychiatrie díky svým léčebným účinkům na duševní onemocnění.

Podle Dariny Zámečníkové Havlíčkové, psycholožky a vedoucí centra, může ketaminová psychoterapie pomoci lidem se širokým spektrem psychických poruch: “V praxi ketaminovou psychoterapii použijeme pro léčbu těžkých forem deprese, úzkostných poruch, ale také poruch vyvolaných stresem nebo závislostmi.” Kromě látkových závislostí, jako je alkohol nebo drogy, se centrum zaměřuje také na nelátkové závislosti, jako je gambling, závislost na sociálních sítích, pornografii nebo nakupování.

Ketaminová psychoterapie je určena primárně pro pacienty, kterým nedokázaly tradiční léčebné metody pomoci anebo mají zábrany způsobené svými psychickými problémy. Ketamin by jim měl umožnit tyto zábrany překonat a dát jim naději na lepší život. Předseda správní rady Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil to ilustruje na příkladu pacientky: „Měl jsem například pacientku, která deset let ležela na posteli a nehnula se. Vždycky otevřela dveře, vypustila psa a zase si šla lehnout. To je opravdu hrozné. Ketamin je nová možnost, jak situaci takových lidí zlepšovat.”

Podstatnou přidanou hodnotou takovéto terapie je kombinace psychedelické látky ketaminu s realizací sezení s terapeutem, který má nezbytné nástroje a zkušenosti, jak pacientům pomoci překonat své limity a rozvíjet se.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy