Neotřelá výstava odhaluje tajemství Dolních Věstonic

Neobvyklá výstava "Jak jsme (lovili) kopali mamuty" spojuje archeologii a fotografii a odhaluje tajemství mamutích skládek v Dolních Věstonicích. Výstava prezentuje jedinečné fotografie zkoumání těchto skládek a nabízí informace o archeologických postupech. K vidění v Archeoparku Pavlov.


O mamutech a jejich lovu se toho napsalo opravdu hodně. Nicméně, málo se ví o jednom zajímavém aspektu souvisejícím s těmito pravěkými obry – jak je lidé v průběhu historie 'kopali' a prozkoumávali. Připravili jsme pro vás fascinující výstavu, která spojuje archeologii a analogovou fotografii a návštěvníkům přináší originální vhled do této fascinující oblasti.

Jak jsme (lovili) kopali mamuty je výstava prezentující jedinečné fotografie od pěti různých autorů, které zachycují výzkum mamutí skládky na lokalitě Dolní Věstonice I. Tato lokalita byla zkoumána v letech 1948-1950, 1966-1969, 2022 a 2023 a její rozsah prozkoumané plochy patří k největším v rámci tohoto typu lokalit. Některé části skládky jsou dokonce zachovány in situ v Národním muzeu.

Na výstavě Jak jsme (lovili) kopali mamuty se návštěvníci naučí spoustu zajímavých informací: kolik metrů hlouběji se nachází mamutí skládka, co archeolog potřebuje k odkrytí kostí a jakým způsobem dokumentuje své objevy. Toto vše a mnohem více můžete zjistit na této netradiční výstavě v Archeoparku Pavlov.

Projekt výstavy vznikl ve spolupráci s Archeologickým ústavem Akademie věd ČR, Brno. Vydejte se do světa pravěkých mamutů a objevte jejich tajemství a fascinující historii prostřednictvím poutavé výstavy Jak jsme (lovili) kopali mamuty. Nejenže se dozvíte nové informace, ale zároveň se budete moct pokochat krásnými a výjimečnými fotografickými záběry. Udělejte si výlet do světa archeologie a pravěku – tato výstava je zážitek, který si rozhodně nenecháte ujít!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy