Crestyl získává povolení k výstavbě - Dornych nabídne byty, obchody a kanceláře

Investor a developerská skupina Crestyl získala stavební povolení na novou čtvrť v Brně na místě dnešního obchodu Tesco. Projekt za sedm miliard korun zahrnuje 186 bytů, 26 tisíc metrů čtverečních kanceláří a 27 tisíc metrů čtverečních pro obchody. Demolice starého Tesco začne na podzim, a dokončení nového projektu se očekává za tři roky.


Plány pro novou čtvrť na místě dnešního zchátralého obchodu Tesco na Dornych v Brně nabývají na důležitosti. Investor projektu, developerská skupina Crestyl, získal stavební povolení a nyní už jen čeká na zahájení výběrového řízení pro zhotovitele. Vedení Crestylu doufá, že do léta se přípravy projektu posunou dále a že vše bude připraveno pro zahájení bourání.

Staré Tesco bude pro práce uzavřeno krátce před začátkem demolice. 'Dokončení nového projektu se očekává přibližně za tři roky od zahájení demolice,' uvedl Jaromír Krb, ředitel rozvoje firmy Crestyl.

Nový projekt využije šest různorodých budov s sedmi až osmi podlažími, které budou sloužit jako byty pro nájemní bydlení, kanceláře, restaurace, obchody a další služby. Celkově má vzniknout 186 bytů, 26 tisíc metrů čtverečních pro kanceláře a 27 tisíc pro obchody. Prostor mezi budovami bude vyplněn částečně zastřešeným a veřejně přístupným náměstím.

Lávka pro pěší mezi současným Tesco a obchodním centrem Vaňkovka zůstane zachována. 'Počítáme se zajištěním průchodů po celou dobu stavby. Po nějakou dobu povede cesta pro pěší blíže k ulici Dornych, ale platí, že bude trvale zachován přístup na lávku směrem k Vaňkovce,' informuje Ondřej Micka, mluvčí společnosti Crestyl.

Prvním oznámeným velkým nájemcem budovy přiléhající k ulici Dornych je klinika EUC, která plánuje otevřít řadu ordinací a dvě lékárny. 'Zdravotnická skupina EUC má největší síť ambulantních klinik v Česku,' poznamenala Lenka Preslová, obchodní ředitelka pro komerční nemovitosti v Crestylu.

Projektu se dostává zájem ze strany potenciálních nájemců, což značí, že se jedná o jedinečnou příležitost pro rozšíření nabídky služeb v centru města. Na ploše o velikosti pět tisíc metrů čtverečních investor slibuje širokou škálu gastronomických služeb včetně moderní 'jídelní tržnice', která zahrnuje restaurace, bistra a kavárny.

'Tento koncept znamená konec dohadům o tom, do jakého typu restaurace kdo chce jít, protože u jednoho stolu si každý přijde na své chuti bez ohledu na to, s kým na snídani, oběd nebo večeři vyrazí', vysvětlila Preslová.

Nová čtvrť Dornych bude propojovat historické centrum Brna s plánovanou Jižní čtvrtí a v budoucnu bude západně navazovat na nový bulvár vedoucí od nového hlavního nádraží u řeky Svratky. Celkové náklady na projekt za sedm miliard korun jsou odhadované společností Crestyl.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy