Česká pojišťovna Generali a Vita et Futura Nadační fond pomáhají Fakultní Nemocnici Brno

Nedávno jsme na Neonatologickém oddělení FN Brno převzali nové "klokánkovací" křeslo od pojišťovací společnosti Generali Česká pojišťovna a.s. Oficiální předání proběhlo z rukou regionálního ředitele pan Petra Klevety a VIP poradkyně paní Evy Terberové.


Na zakoupení se podíleli zaměstnanci pojišťovny a paní Terberová s panem ředitelem patřili mezi "zlaté" dárce, na křeslo přispěli nejvyššími částkami.

Klokánkování (kangaroo mather care, nebo také KMC) je metoda, která přibližuje mámy či táty k jejich nedonošeným dětem, a to doslova kůží na kůži. Dítě oblečené jen do pleny, čepičky a bačkůrek si rodiče přivinou na svůj nahý hrudník. Má velký význam jak pro dítě, tak pro rodiče. Jako první využila křeslo maminka malého Jáchyma, který se narodil ve 26. týdnu s váhou 960 gramů. V porodnici už strávil bezmála devět týdnů, maminka ho provázela po celou dobu hospitalizace. 

Úzký kontakt s mámou si náramně užíval. Domů odchází už jako velký kluk, váží 2220 g a je plně kojený.

Celou akci zaštiťoval Nadační fond Vita et Futura, který dále daroval Neonatologickému oddělení 12 "hnízdeček" a 18 dek s kapucí NEOBED. Hnízděčka i deky jsou vyrobeny ze speciálního hebkého materiálu vhodného i pro ty nejmenší děti, používá je několik let většina center specializujících se na péči o zdravá i předčasně narozená miminka.

Celková suma za poskytnutý dar dosáhla více jak 85 tisíc Kč.

Chtěli bychom tímto všem zúčastněným poděkovat.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.07.2021 10:06




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy