Nová kavárna v líšeňské Rokli

0

brno, nová kavárna


Netradiční „pálení čarodějnic“ proběhlo letos v Líšni, a to díky dokončení dalšího vítězného projektu z participativního rozpočtu s názvem Kavárna v Centrálním parku Rokle.

Odbor participace Magistrátu města Brna připravil ve spolupráci s městskou částí v neděli 30. dubna v rámci slavnostního otevření kavárny bohatý doprovodný program. Děti potěší různá lákadla jako pohádkové divadlo, balónkové překvapení, výroba malých čarodějnic, ale také možnost zaskákat si na nafukovacím brněnském krokodýlovi nebo se s ním vyfotit.

„Kavárna v tomto krásném městském parku je skvělým místem pro odpočinek nebo posezení s přáteli. Je současně důkazem, že obyvatelé Brna mají zájem se podílet na projektech, které mají za cíl zlepšit podmínky v jejich čtvrti či okolí. To jim umožňuje právě participativní rozpočet Dáme na vás. Mám radost, že se nám podařilo dokončit již 38. projekt, který si přáli a jako vítězný vybrali sami Brňané. Na slavnostní otevření samozřejmě zvu všechny, kteří si chtějí užít fajn den,“ uvedl radní pro participaci Filip Chvátal.

Stavba kavárny byla realizována z mobilních kontejnerů včetně gastro vybavení a potřebných technologií, které umožní celoroční provoz.

„Cílem projektu bylo vytvořit příjemné místo k setkávání rodin s dětmi, seniorů, prostě všech. Místa, která umožňují komunitní setkávání nebo užití příjemných společných chvil, je vhodné podporovat,“ sdělil navrhovatel a současně také líšeňský starosta Břetislav Štefan.

Informace o slavnostním otevření najdete na facebookové události: https://www.facebook.com/events/624702799018868/?ref=newsfeed. 

Podrobnější informace o projektu naleznete na https://paro.damenavas.cz/projekt/?id=1741.

I v letošním sedmém ročníku participativního rozpočtu Dáme na vás lze až do 15. května přihlašovat nápady na zlepšení Brna a až do 31. května podpořit nápady ostatních.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář