ZPRÁVY Kultura Brno

Meda a Jan Mládkovi na zámku Rosice

Meda a Jan Mládkovi, významné osobnosti poválečného exilu a propagátoři české kultury, jsou připomínáni na výstavě na zámku Rosice. Meda Mládková, zesnulá v květnu 2022, byla zakladatelkou pražského Musea Kampa.

0

Před 2 dny Lenka Hubingerová

Den pro rodinu

Dne pro rodinu nabízí bohatý program včetně sportovních ukázek, loutkového divadla, dětských aktivit a prezentace služeb. Akce se koná za příznivého počasí v prostoru knihovny a náměstí Hrdinů-gymnázium.

0

Před 6 dny Lenka Hubingerová

Mistrovství České republiky v blendování vína

Pátý ročník Mistrovství ČR v blendování vína Winemeritage se koná 16. května 2024 v Hvězdárně a planetáriu Brno. Týmy z celé republiky budou soutěžit ve vytváření cuvée z bílých moravských vín.

0

Před týdnem Ester Vohradská

Divadelní soubor Bolka Polívky se přestěhoval

Divadelní soubor Bolka Polívky se přestěhoval do nového sídla - Bílého domu v Brně. Stěhování začalo po problémech se statickou stabilitou původního domu na Jakubském náměstí. Nový prostor, který pojme až 320 diváků, prošel pětiměsíčními úpravami za 13 milionů korun.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

9. TICA Výstava & Benefice: Objevte Krásu Koček ve Znojmě!

9. mezinárodní výstava koček TICA se koná v České republice 27.-28. dubna 2024. Akce organizuje klub COOL CATS a uskuteční se ve Znojmě. Část vstupného půjde kočičímu útulku ZNOJEMSKO. Navštívit můžete přednášky a vidět ukázky nejen častých, ale i vzácných plemen koček.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

Workshop odhaluje tajemství kazašské kultury

13. dubna 2024 od 14:00 proběhne workshop zaměřený na kulinářské dovednosti a kulturu Kazachstánu. Místo konání: Konečného náměstí 2a, cena za účast 600 Kč.

0

Před 2 týdny Michaela Prokopová

Sady Starý Lískovec lákají k rozkvetlým broskvoním

Otevřené Sady Starý Lískovec lákají veřejnost na tisíce rozkvetlých broskvoní a švestek. Nabízí jedinečný zážitek a oázu klidu v jarní přírodě. Navštivte toto místo pro rodinný výlet či fotografickou inspiraci.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Velikonoční festival oslavuje české duchovní skladatele

Filharmonie Brno pořádá Velikonoční festival duchovní hudby, který se letos soustředí výhradně na českou tvorbu. Festival, který pokračuje do 7. dubna, odráží duchovní význam jednotlivých dnů v křesťanském kalendáři a propojuje se s Rokem české hudby.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Modernizace Sálu Břetislava Bakaly

Adaptace Sálu Břetislava Bakaly na divadelní provoz je téměř dokončena. Změny zahrnují stropní LED osvětlení, rozšíření jeviště a nová sedadla. Divadlo Bolka Polívky bude budoucím uživatelem budovy a první představení bude 11. dubna.

0

Před 4 týdny Rebeka Schmidt

Odhalte tajemství vápenců v Moravského krasu

Pozvánka na objevitelskou cestu moravskými vápenci: exkurze nabízí hledání unikátního kamene, který si můžete rozříznout, vypolírovat a odnést s sebou jako suvenýr. Tajemství vápenců odhalí geologický význam kamene a návštěva Domu přírody Moravského krasu zprostředkuje zpracování vašeho nálezu.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Alžběta Westonia, renesanční básnířka u rudolfínského dvora

Výstava "Desátá Múza. Renesanční básnířka Westonia" představuje Alžbětu Johanna Westonia, první latinsky píšící básnířku českých dějin a dceru alchymisty Edwarda Kelleyho. Koná se od 11. dubna do 13. října 2024 v Památníku písemnictví na Moravě.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Výstava Borise Jirků a Lenky Kamínkové

Navštivte nové výstavy v galerii - "Levou rukou" od Borise Jirků a "Fokusy" od Lenky Kamínkové. Objevte mistrovská díla a unikátní umělecké styly těchto výjimečných umělců. Vernisáž trvá do 2. června 2024.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Shanna Waterstown - královna blues, jazzu a soulu

Shanna Waterstown - fenomén současné hudby, kombinuje blues, jazz a soul. Vystoupí 13. dubna v Metro Music Baru.

0

Před měsícem Adam Wágner

Bizarní dvojice ztroskotanců oživuje fantaskní road-movie

Kriplštrek - fantaskní road-movie s černým humorem, něhou a poetickými obrazy. Dílo Pavly Dombrovské a Ludka Vémoly zavede diváka do světa dvou ztroskotanců bojujících proti osudu.

0

Před měsícem Jiří Padevěd
Vila Tugendhat