ZPRÁVY Kultura Brno

Vydejte se do malebných Ždánic a zažijte opravdovou velikonoční atmosféru!

Vydejte se do malebných Ždánic a zažijte opravdovou velikonoční atmosféru! Velikonoce v zámeckém parku 29.3.2024 a 30.3.2024 vždy ve 12 hodin

0

Před týdnem Lenka Hubingerová

Neotřelá výstava odhaluje tajemství Dolních Věstonic

Neobvyklá výstava "Jak jsme (lovili) kopali mamuty" spojuje archeologii a fotografii a odhaluje tajemství mamutích skládek v Dolních Věstonicích. Výstava prezentuje jedinečné fotografie zkoumání těchto skládek a nabízí informace o archeologických postupech. K vidění v Archeoparku Pavlov.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Oslnivé koncerty na 200. výročí Smetanových narozenin

200. výročí narození Bedřicha Smetany, zakladatele české národní hudby, bude oslaveno slavnostním koncertem v České republice. V rámci akce zazní díla Smetany, Franze Liszta a Richarda Wagnera. Koncert nabídne přehled hudebních proudů 19. století.

0

Před 4 týdny Jiří Padevěd

Nová energeticky úsporná knihovna: více než jen půjčovna knih v Břeclavi!

Tržnice v Břeclavi se promění v novou městskou knihovnu s vzdělávacími, volnočasovými a komerčními prostory. Projekt vypracuje studio Pelěk a partner architekti a zaměří se na energetickou úspornost. Návrh zahrnuje speciální technologický hub, fotovoltaické panely na střeše a další prostory pro setkávání a spolupráci. Přestože se setkává s kritikou ze strany místních obyvatel, představuje projekt příslib většího kulturního prostoru v městě.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

MINT Market & GrowFest: Kreativní poklady, konopné zboží a zábava čekají v legendární hale 76!

Vítejte na Mint Market – Brno, jedinečné akci plné českého designu, autorské módy, ručně vyráběných šperků, keramiky, bio kosmetiky a konopných produktů. Navštivte ikonickou halu 76, místo pro nezapomenutelné setkání, zdarma ve dne a zakupte lístek na večerní párty s Prago Union nebo Dj Friky.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24

S MojaKartou objevte poklady jižní Moravy a vychutnejte si gastro zážitky

MojaKarta - slevová karta jižní Moravy nabízí turistům slevy na ubytování, atrakce a gastronomii. Karta je virtuální, aktivuje se při ubytování na min. 2 noci v partnerském zařízení, platí po celou dobu pobytu. Projekt pod patronátem Centrály cestovního ruchu láká na výjimečné zážitky.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24

Nico v Brně: Umění z džínoviny zpod rukou Františka Matouška

V Brně probíhá neobvyklá výstava obrazů Františka Matouška, pseudonymem Francis de Nim. Vila Löw-Beer hostí unikátní díla vytvořená spojením tradičního malířství a džínoviny. Výstava též připomíná ikonický koncert zpěvačky Nico v Brně v roce 1985. Výstava potrvá do března 2024.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Giacomo Turra přijíždí v únoru do Brna

Italský kytarista Giacomo Turra se svou kapelou The Funky Minutes přijíždí v únoru do Brna. Turra, jenž získal téměř 600 tisíc fanoušků na Instagramu, spojuje skladeb umělců jako Stevie Wonder či George Benson s vlastní improvizací. Koncert nabídne mix funk a R&B skladeb.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Masarykův okruh v Brně láká na snídani, zábavu a prohlídku!

Vítejte na Masarykově okruhu v Brně: skvělý zážitek pro rodiny i fanoušky závodů, s možností prozkoumat trať pěšky zdarma. Všechny věkové kategorie jsou vítány, s tipy na dopravu, parkování a občerstvení. Vstup na povolen, jízdní kola a brusle zakázány. Těšíme se na Vás!

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Mimořádná výstava: Obří kolekce historických motocyklů Ariel láká nadšence

Muzeum města Brna uvádí výstavu "Ariely ze střední Evropy", která přibližuje unikátní historii anglické značky motocyklů Ariel a představuje některé z nejvzácnějších strojů. Výstava potrvá do 27. srpna a nabídne návštěvníkům mimo jiné i zajímavé příběhy jednotlivých motocyklů a jejich majitelů.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24

Zažijte vzrušující muzikálový pohádkový příběh Heidi na Městském divadle Brno!

Městské divadlo Brno uvádí muzikál Heidi, který v sobotu čeká česká premiéra na Hudební scéně. Na rozdíl od zahraničních inscenací se v rolích dětských hrdinů poprvé objeví dětskí herci. Divadlo obsadilo potěchy ze své dětské muzikálové školy, založené v roce 2021.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Tip na knihu: Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech

Po knize Červi v hlavě, kde byla Karin Novotná jednou ze čtyř autorek a autorů, vydává nakladatelství Golden Dog její další, tentokrát již samostatné dílo.

0

Před 4 měsíci Editor 1 Region24

Nina a ježkovo tajemství: detektivka pro nejmenší diváky

Režiséři Alain Gagnol a Jean-Loup Felicioli, kteří již mají na svém kontě nominaci na Oscara za Život kočky, vypráví tentokrát příběh desetileté Niny, jejího kamaráda Mehdiho a ježka, který ožívá v tatínkových příbězích na dobrou noc. Přečtěte si rozhovor s tvůrci, kterými jsou Alain Gagnol a Jean-Loup Felicioli.

0

Před 5 měsíci Andrea Region24
Vila Tugendhat