Zlodějku na střeše - ukradla i bankovky z roku 1968!

Hasiči v Brně zachraňovali ženu ze střechy, která se pokusila o krádež v domě. Žena nakonec ukradla pouze neplatné bankovky z roku 1968. Přišla na její přítomnost majitelka domu díky štěkotu psa, policie ji zastihla na střeše.


V nedávné době se v Brně odehrál nevšední případ, kdy se devětadvacetiletá žena pokusila o krádež v rodinném domě. Nutno podotknout, že její lup tvořily pouze neplatné československé bankovky z roku 1968. Akt zlodějství byl náhle přerušen díky čilému psu a rychlé intervenci hasičů a policistů.

Podle místních bezpečnostních sil žena nejprve vnikla na pozemek rodinného domu přes zahradu. S úmyslem ukrást cennosti se následně dostala do domu odemčenými dveřmi. Během noci prohledávala celý objekt, včetně ložnice, kde vesele spal manželský pár, aniž by o její přítomnosti tušili.

Konec jejího nepoctivého počínání přišel, když její pohyb ve druhém patře domu zalarmoval rodinného psa. Čilý čtyřnohý strážce začal štěkat, což probudilo majitelku domu. Ta si ihned uvědomila, že se v jejím domě nachází nezvaný host a volala na pomoc policii.

Zlodějka si uvědomila, že byla odhalena a snažila se uniknout. Ukradla několik neplatných bankovek a uprchla po schodišti na půdu. Odtud pokračovala na střechu, kde byla policisty zastižena.

Policejní hlídka se rozhodla vyčkat na příjezd hasičů, kteří přivezli zvedací plošinu, aby ženu z nebezpečné výšky bezpečně sundali. Ukázalo se, že uměla zlodějka si stihla přivlastnit pouze neplatné bankovky z roku 1968, které posléze rozházela po střeše.

Andrea Cejnková, policejní mluvčí, uvedla, že žena má za sebou obdobnou trestnou minulost a už nějaký čas strávila ve vězení. Nyní jí za krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Zatím je stíhána na svobodě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy