Významné sportovní akce konané v Brně budou podporovány od města

Rada města Brna dnes doporučila zastupitelstvu schválit poskytnutí neinvestičních dotací spolkům a právnickým osobám, které pořádají významné sportovní akce. Podporovány budou například světové a evropské šampionáty, pohárové soutěže, domácí mistrovství a další.


Při rozhodnutí o udělení či neudělení dotace hraje roli celá řada kritérií. Jde například o formální náležitosti, účel projektu, jeho hospodárnost, přínos a dopad projektu, výkonnostní úroveň akce a další. Na základě veřejné výzvy bylo v řádném termínu podáno 26 žádostí.  

„Brno se profiluje jako město sportu, čemuž odpovídá náš přístup k prestižním sportovním akcím. Jsme vždycky hrdí, když si organizátoři vyberou právě Brno, a snažíme se jim pomoci. Letos podpoříme například florbalové mistrovství světa juniorů, taneční soutěže Mistrovství světa dospělých Standard 2021 a Brno Open Dance Festival 2020, mistrovství Evropy kadetů v baseballu, český pohár ve sprint triatlonu či atletický mítink Vzhůru Brno – Memoriál Josefa Sečkáře, který se koná již tuto neděli a na nějž bych rád pozval všechny sportovní fanoušky,“ vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

V rozpočtu bylo na akce vyčleněno 12 500 000 Kč, 500 000 Kč již bylo přiděleno na pořádání basketbalového EuroCupu. 2 150 000 Kč slouží jako rezerva. Některé akce budou rovněž podpořeny Národní sportovní agenturou.

Zastupitelé se dotacemi budou zabývat na svém příštím zasedání 22. června.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.06.2021 06:49




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy