V Zamilovaném hájku vznikne nové dětské hřiště a sportoviště

Nové dětské a workoutové hřiště budou moci využít návštěvníci Zamilovaného hájku. Brněnští radní dnes vybrali dodavatele stavebních prací, kterým se stala společnost S. O. S. – DEKORACE, s. r. o. Projekt získal veřejnou podporu v participativním rozpočtu Dáme na vás v roce 2020.


Radní dnes vybrali dodavatele a zároveň schválili smlouvu na realizaci dalšího projektu z participativního rozpočtu Dáme na vás, a to na výstavbu dětského hřiště a sportoviště v Zamilovaném hájku. Projekt si klade za cíl rozšíření možností kvalitního trávení volného času pro větší počet uživatelů, zejména pro rodiny s dětmi a aktivní sportovce.

„Jsem moc rád, že jsme dnes schválili výběr dodavatele a návrh smlouvy na zhotovení projektu Zamilec – dětské hřiště a sportoviště. Brňané se tak mohou v oblíbené lokalitě těšit na nové herní a cvičební prvky, lavičky, odpadkové koše a informační tabule. Součástí projektu je také výsadba stromů, založení trávníku, úprava keřových skupin a celková úprava zpevněných ploch, přičemž jsme kladli důraz na to, aby projekt nenarušoval přírodní ráz okolí. Těším se na nově vznikající koncepci Zamilovaného hájku a věřím, že si ji návštěvníci oblíbí podobně jako další projekty z participativního rozpočtu,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

„Vzhledem k faktu, že většina území Zamilovaného hájku se nachází v záplavovém území, bylo potřeba hledat místo, které umožňuje realizaci i splnění příslušných norem. Významným prvkem je zde také retenční nádrž, kterou bylo nutné zapracovat do plánů a respektovat její funkci. To se nakonec podařilo a vzniku dětského hřiště a sportoviště už nic nebrání,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Stavební práce vyjdou na téměř 2,6 milionu korun včetně DPH.

Z participativního rozpočtu byly dokončeny již více než dvě desítky projektů navržených Brňany a další čtyři desítky se realizují. Aktuálně je možné přihlašovat své nápady do letošního ročníku, a to do 15. května na stránkách damenavas.cz. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy