V parku Lužánky se otevřela nová cukrárna

Návštěvníci parku Lužánky můžou ode dneška využít k občerstvení nově otevřenou cukrárnu a kavárnu nedaleko dětského hřiště při ulici Pionýrská. Bývalý sklad dopravních značek určených pro dopravní hřiště v loňském roce prošel kompletní rekonstrukcí. Cukrárnu provozuje Veřejná zeleň města Brna.


„Původně skladovací objekt se díky rekonstrukci proměnil na cukrárnu a kavárnu, která bude mít jistě úspěch u návštěvníků Lužánek. V této části parku – nedaleko dětského hřiště Hradiště – dosud nebyla žádná možnost občerstvení. Cukrárnu bude provozovat správce celého parku Veřejná zeleň města Brna. Projekt vznikl podle návrhu krajinářského architekta Ivara Otruby, který je autorem celé rekonstrukce parku. Ta probíhala mezi roky 1991 a 2012,“ nastínila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Rekonstrukce probíhala v loňském roce a letos se úpravy dokončovaly. Celkové náklady dosáhly 9 milionů korun, tato částka obsahuje projektovou dokumentaci, celkovou stavbu, přípojky inženýrských sítí a gastro vybavení. „Kromě kávy, čaje či zákusků bude cukrárna nabízet i další drobné občerstvení. K zásobování využije Veřejná zeleň tichý elektromobil a zároveň ho bude směrovat do ranních hodin, aby později nerušilo klidný chod parku a jeho návštěvníky. Cukrárna bude otevřena denně od 10 do 18 hodin a fungovat bude celoročně,“ doplnil náměstek pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.08.2023 07:05




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy