Sál Břetislava Bakaly by mohl opět sloužit svému účelu

Brněnští radní dnes souhlasili s převodem 4 milionů korun na rekonstrukci vzduchotechniky v Sále Břetislava Bakaly, který je součástí polikliniky Bílý dům. Investorskou činností bude pověřena městská příspěvková organizace Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, pod kterou spadá výše zmiňovaná poliklinika na Žerotínově náměstí.


„Sál Břetislava Bakaly je již delší dobu nevyužívaný, a to z důvodu zastaralosti vzduchotechnického zařízení. To se již nedá komplexně opravit, neexistují totiž náhradní díly. Proto chystáme komplexní rekonstrukci vzduchotechniky. Dle studie, kterou jsme si nechali zpracovat, by tyto práce mohly stát cca 10,45 milionu korun bez DPH. V první fázi by došlo ke znovuzprovoznění sálu. K tomu jsou určeny výše zmíněné 4 miliony korun. V budoucnu by došlo i na kompletní výměnu topného systému za přibližně 6 milionů korun,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Sál Břetislava Bakaly byl v minulosti využíván pro pořádání kulturních akcí, jako jsou přednášky, filmové festivaly a kulturní představení. Kapacita sálu je 300 osob. V sále je jediným zdrojem větrání a topení právě vzduchotechnické zařízení.

Jakmile převod 4 milionů korun schválí zastupitelé, začne příprava projektu. Pokud vše půjde bez potíží, mohla by být první etapa oprav hotova v první polovině příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.04.2022 10:19




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy