Řidič z dodávky vyproštěn po nárazu náklaďákem, ve vážném stavu převezen do nemocnice

Dopravní nehoda mezi dodávkou a náklaďákem na dálnici D1 u Devíti křížů způsobila komplikace pro zasahující složky a řidiče. Řidič dodávky utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice v kritickém stavu. Nehoda znovu upozornila na důležitost dodržování bezpečnostních opatření na silnicích.


Dramatická dopravní nehoda na dálnici D1 u Devíti křížů způsobila značné komplikace pro řidiče a zásahové složky. Dodávka se po srážce s nákladním vozem vklíninila pod návěs náklaďáku, což ztížilo práci vyzbrojovacího týmu. Hasiči museli řidiče komplikovaně vyprošťovat, zatímco záchranáři ho převzali a transportovali v kritickém stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno.

Podle mluvčí záchranářů, Michaely Bothové, utrpěl řidič dodávky řadu těžkých zranění. Byl napojen na řízenou ventilaci a za spolupráce s kolegy z Vysočiny ho převedli na Fakultní nemocnici Brno. Lékaři ho přijali na KARIM, kliniku anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Na místě nehody zasahovala také policie, která musela kvůli dopravní situaci provizorně odklonit provoz z dálnice na silnici II/602 ve směru na Ostrovačice. Mluvčí hasičů, Jaroslav Mikoška, uvedl, že vyprošťování z vklíněného vozidla bylo náročné a komplikované.

Záchranáři se původně pokusili vyslat na místo nehody vrtulník, ale kvůli nepřízni počasí musel zůstat v Brně. „Na místě ale máme dvě pozemní lékařské posádky, inspektora provozu a sanitku od kolegů z Vysočiny,“ sdělila Bothová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy