Rekonstrukce ulic Kroftovy a Palcary

Brněnští radní schválili investice na rekonstrukci Kroftovy ulice v Žabovřeskách a komunikace v ulici Palcary v Komíně. Práce by mohly začít v roce 2025. Plán zahrnuje úpravy chodníků, zastávek a rekonstrukci vodovodu a kanalizace.


Brněnští radní dnes schválili investiční záměry na rekonstrukci Kroftovy ulice v Žabovřeskách a komunikace v ulici Palcary v Komíně. Očekává se, že práce by mohly být zahájeny začátkem roku 2025 za předpokladu, že vše půjde hladce a bez zdržení. Plánovaná oprava zahrnuje řadu úprav, které zlepší komunikaci a chodníky v těchto ulicích.

Ulice Kroftova je klíčovým spojením mezi Žabovřeskami a Komínem a její současný stav vyžaduje zásadní zásahy. „Jižní strana chodníku i vozovka potřebují celkovou rekonstrukci, protože se v nich objevují vážné trhliny, výtluky a vyjeté koleje. Chodník sám je na některých místech velmi úzký nebo dokonce zcela chybí. Naše cíle spočívají v zlepšení těchto nedostatků,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Investiční záměr zahrnuje úpravy chodníků a zahrnuje jejich doplnění o bezpečnostní prvky, změny zastávek, zásahy do komunikace a rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Předpokládaná cena projektu činí 99,3 milionu korun včetně DPH. Projekční práce by mohly začít již v příštím roce.

Úpravy a zlepšení se plánují i na ulici Palcary v Brně-Komíně. „Naším cílem je vybudovat plně funkční a bezpečnou cestu k útulku pro opuštěná zvířata na ulici Palcary a navázat na její rozšíření, které aktuálně připravuje společnost Brněnské komunikace. Výtluky a havarijní stav jsou i zde velkým problémem. Celková předpokládaná cena činí 19,6 milionu korun včetně DPH,“ dodal Petr Kratochvíl.

Zahájení projekčních prací na rekonstrukci ulice Palcary je rovněž odhadováno na začátek roku 2025. Pokud vše proběhne podle plánu, obyvatelé těchto lokalit se mohou těšit na zlepšené podmínky pro pohyb po místě a bezpečnější prostředí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy