Přímé lety z Brna do Thajska nebo Mauricia

Brněnské letiště připravuje nové exotické destinace pro zimní sezonu, včetně letů do Mauricia a Thajska. Letní sezona nabídne přes 20 charterových spojení z Brna a předprodeje stoupají o 30%. Letiště plánuje také rozšíření plochy pro odbavení letadel a parkovací kapacity.


Brněnské letiště se připravuje na lety do nových exotických destinací v zimní sezoně. První let do Mauricia, s krátkým zastavením v Miláně, je naplánován na 6. listopadu. Od konce října se rovněž začne létat do Thajska, což byla první historická dlouhá destinace z brněnského letiště do exotické země.

Podle produktového ředitele Šedoku, Miroslava Kubůše byl loňský rok pro letiště úspěšný. 'Předloňským rokem jsme odbavili obchodní klientelu v rozsahu přibližně 60 tisíc jedinců; loni ale provedli to samé se dvojnásobným množstvím. Letos očekáváme klientelu v počtu 160 tisíc,' uvedl Kubůš. V minulé zimní sezoně dosáhl obsazenost letadel 97,5 % kapacity při celkovém počtu 355 míst.

Kubůš také zmínil, že z populárních destinací patří turecká Antalya. 'Během letní sezony odesíláme do Turecka týdně šest letadel. Pět z nich směřuje do Antalye a jedno do okresu Dalaman. Další novinkou je spojení do egyptské Marsa Matrouh,' uvedl Kubůš.

Šedok připravil na letní sezonu více než 20 charterových spojení z Brna. 'Navzdory zvýšení kapacity se předprodeje o 30 % zvyšují v porovnání s loňským rokem u odletů z Brna,' řekl Kubůš. Celkově si budou moci cestující vybrat mezi 33 destinacemi, včetně pravidelných linek do Bergama a Londýna.

Letiště také plánuje rozšíření plochy pro odbavení letadel. Kapacita se zvýší z pěti na sedm míst v červnu. Vedoucí odboru dopravní provoz, Radek Lang, uvedl, že se pracuje na zlepšení systému parkování a rozšiřování parkovišť, aby došlo k navýšení na tři tisíce míst.

Podle Kubůše nejsou zimní odlety do Thajska nebo na Mauricius omezeny pouze na Brno; od letošního roku budou provedeny i z Ostravy. Ostravské letiště nabízí také lety do více než 17 různých destinací v letní sezoně. Cestující mohou letět na Krétu nebo do Tunisu.

Tisková mluvčí Šedoku, Kateřina Pavlíková, oznámila, že předprodej zájezdů na zimní sezonu začne v dubnu. 'Ceny za zájezdy na Mauricius budou začínat od 45 tisíc Kč na osobu s all inclusive, zatímco do Thajska od 35 tisíc Kč na osobu. Ceny si cestující určují sami, v závislosti na výběru hotelu, druhu stravování a termínu pobytu,' dodala. Zimní sezona skončí přelomem března a dubna příštího roku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy