Pomoc pro jižní Moravu: Školní jídelna na náměstí Svornosti bude vařit obědy pro členy IZS

Brno se od prvních dní po katastrofální bouři na jihovýchodě Moravy zapojuje do pomoci. Do postižené oblasti zasílá balíčky jídla, městské části nabízejí náhradní bydlení, městské společnosti přispívají finančně i materiálně. Novinkou je, že od 1. července bude školní jídelna na náměstí Svornosti vařit denně 500 obědů pro pracovníky integrovaného záchranného systému, kteří v zasažené oblasti operují.


„Intenzivně spolupracujeme s krajským krizovým štábem a snažíme se cílit pomoc tak, aby byla adresná a efektivní. Nyní jsme dostali požadavek na každodenní zajištění 500 obědů pro složky integrovaného záchranného systému, které v regionu zasahují. Okamžitě jsme vytipovali vhodné zařízení, kterým je školní jídelna na náměstí Svornosti, která byla shodou okolností nedávno vybavena novým náčiním. S vařením začínáme 1. července a počítáme s poskytováním stravy do konce prázdnin. Veškeré náklady na přípravu jídel ve výši 1,271 milionu korun budou hrazeny z rozpočtu města,“ vysvětlil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Školní jídelna na náměstí Svornosti je pro vaření 500 obědů za den připravena personálně i technologicky. „Počátkem tohoto roku byla kuchyně vybavena velkokapacitním tlakovým kotlem za 1,2 milionu korun, který značně usnadňuje kuchařům a kuchařkám práci. Na jeho nákupu se podílelo město Brno částkou 800 tisíc korun, 400 tisíc doplatila městská část. Jsem rád, že i touto cestou můžeme podpořit ty, kteří na jižní Moravě pomáhají s odstraňováním škod,“ dodal místostarosta městské části Brno-Žabovřesky Filip Leder.

Školní jídelna uvítá pomoc dobrovolníků (s platným potravinářským průkazem), kteří by v období prázdnin balili jídlo do krabiček. Kontakt na webu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.07.2021 18:08




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy