Policie a vrtulník honili řidiče

Dramatické pronásledování zdrogovaného řidiče s deseti zákazy řízení proběhlo na jihomoravských silnicích. Policisté jej honili auty i vrtulníkem. Zadržení řidiče vyžadovalo použití střelné zbraně. Muž je nyní ve vězení.


V úterý se na jihomoravských silnicích odehrálo dramatické pronásledování, které připomínalo scénář z akčního filmu. Policisté z Brna honili podezřelého auty i vrtulníkem, a nakonec ho zastavila střelba. Hlavním aktérem tohoto nebezpečného podniku byl zdrogovaný řidič, který v minulosti nasbíral deset zákazů řízení.

Zdrogovaného řidiče se policistům podařilo zastavit až v obci Bohaté Málkovice na Vyškovsku, poté, co jej pronásledovali z jihomoravské metropole přes Slavkov u Brna a Bučovice. Za celou dobu pronásledovali policisté podezřelého, který se pokoušel jim ujet rychlostí přes 150 kilometrů v hodině. Kvůli intenzitě situace se do honičky zapojil i vrtulník.

Při zadržení podezřelého muže museli policisté použít střelnou zbraň. „Při zadržování museli policisté muži pohrozit namířenou střelnou zbraní,' uvedl policejní mluvčí Bohumil Maláek. Následné testy prokázaly, že řidič byl pod vlivem pervitinu a ignoroval již deset zákazů řízení, které měl na svém kontě.

Útěková akce řidiče nyní skončila ve vězení, kde čelí obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí, a také dalších případných provinění. Kromě toho policie stále hledá svědky jeho zběsilé jízdy. „Jak řidiče, tak i další účastníky silničního provozu, které řidič svou velmi nebezpečnou jízdou ohrozil,' upřesnil mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy