Pivní šalina zve na nevšední jízdu po Brně

Brněnský dopravní podnik představil pivní tramvaj jako novou atrakci pro milovníky pivních zážitků. Tramvaj, která nahrazuje Šalina Pub, nabízí nový design a vybavení. Pronájem tramvaje začíná na 4 500 Kč bez DPH za hodinu.


Brněnský dopravní podnik představil novou atrakci pro milovníky pivních zážitků, pivní tramvaj. Tato originální tramvaj je nástupcem bývalého Šalina Pubu, který provozoval pivovar Starobrno, a nabízí zcela nový design a vybavení.

Pro ty, kteří hledají neobvyklý zážitek kombinující jízdu a konzumaci piva, existuje několik možností. Od pronájmu vozu, přes dodání obsluhy až po doporučené cateringové služby. Pronájem tramvaje začíná na 4 500 korunách bez DPH za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím. Pro ty, kteří chtějí tramvaj objednat, vznikla webová stránka party.dpmb.cz.

„Investovali jsme do komplexní rekonstrukce a inovace vybavení tramvaje, aby jsme vyhověli požadavkům veřejnosti,“ uvedl ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek. Tramvaj vykazuje nádherný design jak z venku, tak zevnitř.

Šalina Café je dalším unikátním projektem dopravního podniku, který nabízí cestu až třiceti lidem, během níž jim průvodčí připraví kávu. Tato historická tramvaj typu 4MT byla v jisté době využívána jako posunovací vůz v ústředních dílnách brněnského dopravního podniku. Po nahrazení novějším vozem ji zaměstnanci postupně přestavěli do současné podoby. Základní pronájem tramvaje Šalina Café je za 5 tisíc korun bez DPH a objednat ji můžete na webových stránkách dopravního podniku.

V roce 2021 si Dopravní podnik města Brna připomíná 155. výročí zahájení veřejné dopravy v jihomoravské metropoli. Jeden ze dnů oslav je naplánován na 17. srpna, což je den, kdy v roce 1869 vyjela v Brně první koněspřežná tramvaj. K oslavám patří mimo jiné prezentace historických vozidel, trenažéry vozidel MHD a speciální koncert hudby zaměstnanců dopravního podniku. Dopravní podnik také plánuje jízdu historických vozidel.

ODen otevřených dveří je naplánován na 15. června do vozovny ve Slatině. Navíc během jara se zde konají také dvě naučné trasy. „Jedna z tras je zaměřená na mladší návštěvníky, kteří se díky QR kódům budou moci zapojit do detektivní hry a pátrat po ztraceném plyšovém medvědu, přitom si otestují své znalosti pravidel cestování v MHD. Druhá trasa je určena pro milovníky historie a představí první koněspřežnou tramvaj, takže návštěvníkům nabídne náhled do historie městské hromadné dopravy v Brně, “uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku, Hana Tomaštíková.

Více zde https://party.dpmb.cz/



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy