Opravy křižovatky smrti způsobí třítýdenní omezení

Silniční okružní křižovatka v Brně byla poškozena intenzivním provozem nákladních vozidel a vyšší úrovní podzemní vody. Opravy zahrnují nahrazení žulové obruby ocelobetonovým věncem, které financuje společnost Swietelsky Stavební.


V průběhu zimy utrpěl silniční okružních průjezd Brno značné poškození z důvodu intenzivního provozu nákladních vozidel a vyšší úrovně podzemní vody, jak uvádí šéf místní pobočky Ředitelství silnic a dálnic, David Fiala. Hlavním projevem poškození bylo propadání žulové obruby do původní konstrukce podloží.

Opravy bude vyžadovat odstranění žulové obruby a nahrazení jej ocelobetonovým kompaktním věncem se zpevňující výztuží a zkosenou hranou směřující do okružního pruhu. Tyto práce budou financovány společností Swietelsky Stavební. Opravy by měly začít 22. dubna a skončit do 12. května. Během tohoto období budou řidiči potýkat s třítýdenními omezeními. Křižovatka bude průjezdná za pomoci regulačních semaforů, ale pouze pro silnice první třídy. Přístup do centra Hodonína nebo do Ratíkovic nebude možný.

Loni mezi měsíci březen a červen byla tzv. pánovská křižovatka smrti přestavěna na okružní, přičemž náklady na úpravy dosáhly 18 milionů korun. Před těmito úpravami patřila tato křižovatka k nejnebezpečnějším v celém Česku. Křižovatka spojuje silnice první a druhé třídy vedoucí z Hodonína do části Pánov a dále do Ratíkovic a Kyjova. Tato křižovatka byla místem mnoha smrtelných dopravních nehod, které byly způsobeny neschopností řidičů odhadnout rychlost vozidel jedoucích po hlavní silnici.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy