Odhalte tajemství vápenců v Moravského krasu

Pozvánka na objevitelskou cestu moravskými vápenci: exkurze nabízí hledání unikátního kamene, který si můžete rozříznout, vypolírovat a odnést s sebou jako suvenýr. Tajemství vápenců odhalí geologický význam kamene a návštěva Domu přírody Moravského krasu zprostředkuje zpracování vašeho nálezu.


Není lákavější dobrodružství, než to, které nás zavede do hlubin zemské kůry, za odhalením tajemství, jež se skrývají v bělostných útrobách moravských vápenců. Právě takovou průzkumnou výpravu pro všechny zájemce nabízí exkurze od 9 do 15 hodin do srdce Moravského krasu. Výlet umožní každému účastníkovi najít svůj unikátní kousek kamene, který poté pod expertním dohledem geologa Ing. Jiřího Šafaříka, CSc. rozřízne, vypolí a odnese s sebou domů jako krásný suvenýr.

Exkurze pokračuje návštěvou v Domě přírody Moravského krasu, kde naživo uvidíme, jak se vápenci zpracovávají do podoby sbírkových kousků. Nejenže získáme možnost sledovat celý proces zpracování, ale budeme mít také příležitost se dozvědět více o tom, jak vápence vznikaly. Zde mohou účastníci individuálně zkoumat a analyzovat své vlastní nalezené kameny, což jim umožní hlubší pochopení tajemství skryté krásy kamenů. Prohlédneme si také interaktivní expozici, která nám ukáže, jak se formují jeskyně a další krásy, které moravský kras nabízí.

Termíny akce

20. duben 2024 9:00 - 15:00
18. květen 2024 9:00 - 15:00
8. červen 2024 9:00 - 15:00


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy