O post ředitele Knihovny Jiřího Mahena v Brně mají zájem dva uchazeči

Ředitele či ředitelku pro další období hledá Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Výběrové řízení na tuto pozici schválila Rada města Brna na konci loňského roku. Zájem o ni mají dva uchazeči, a to včetně stávající ředitelky. Rozhodnout by se mohlo na přelomu dubna a května.


Ředitelé příspěvkových organizací města Brna jsou jmenováni na dobu neurčitou, na základě článku 4 odstavce 4.3 Zásad vztahů orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím nicméně každých pět let dochází k zhodnocení jejich funkčního období.

„Současná ředitelka Knihovny Jiřího Mahena v Brně je ve funkci od 1. ledna 1996. Dle koaliční smlouvy bylo na konci roku 2021 vypsáno na její pozici výběrové řízení. Uchazeči o post ředitelky/ředitele knihovny museli kromě životopisu a motivačního dopisu dodat také písemnou práci, která se týkala koncepce rozvoje. Svoji koncepci představí uchazeči při výběrovém řízení, které se uskuteční 28. dubna na Nové radnici. Po ukončení výběrového řízení budou po dobu jednoho měsíce zveřejněny koncepce obou uchazečů,“ popsal náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

„Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči, a to stávající ředitelka Knihovny Jiřího Mahena v Brně Libuše Nivnická a vědecký pracovník Moravské zemské knihovny v Brně Michal Indrák. Výběr vhodného kandidáta proběhne formou pohovoru, při němž budou uchazeči prezentovat také své předložené koncepce. Pakliže komise vybere vítězného kandidáta, navrhne jej Radě města Brna ke jmenování,“ vysvětlil následný postup radní pro oblast kultury Marek Fišer.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.04.2022 09:34




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy