Nový ředitel přichází s misí zklidnit boskovickou nemocnici

V Boskovicích byl zvolen nový dočasný jednatel místní nemocnice, Radim Dembička. Město plánuje pořádat soutěž na stálého ředitele. Dembička za cíl přijímá zlepšit komunikaci v nemocnici a uklidnit situaci.


V úterý jsem byli svědky mimořádného zasedání radních Boskovic, při kterém byla zvolena nová tvář dosavadního vedoucího místní nemocnice. Na dočasnou pozici jednatele byl zvolen padesátník Radim Dembička, zkušený odborník s čtrnáctiletou praxí ve zdravotnictví. 'Je to člověk, který ovládá svůj obor a dokázal své schopnosti na různých pozicích v oblasti zdravotnictví,' uvedla starostka Jana Syrovátková.

Město nyní plánuje uspořádat soutěž na stálého ředitele nemocnice. Dembička se zúčastnil posledního výběrového řízení, kterého se zúčastnili jen dva uchazeči, ale žádný z nich nezískal podporu komise. V rozhovoru nicméně uvedl, že je připraven čelit výzvám, které budou na dočasné pozici jednatele kladené.

Dembička byl v březnu 2024 zvolen dočasným jednatelem boskovické nemocnice a přijde s jednoznačným cílem napravit komunikaci v nemocnici. 'Chci uklidnit napjatou situaci a vést dialog s personálem a představitelstvem nemocnice, abych mohl objektifikovat celý stav a naplánovat účinné kroky k lepšímu vnímání nemocnice pacienty,' sdělil.

Nástupcem Dembička bude od dubna Miloslav Kavka, který rezignoval po sedmi měsících na své pozici pro neshody s managementem. Problémy nemocnice však pokračují, včetně nedostatku lékařů. 'Od prosince je stále zavřené dětské oddělení, stále nemáme primáře,' uvedla mluvčí města Martina Vašková. Starostka Syrovátková nyní oznámila možný příchod dvou chirurgů.

Kavka v době své rezignace prohlašoval, že bude pomáhat s hledáním nástupce, ale nyní nechtěl komentovat výběr Dembička. Na otázku, jak probíhal jeho proces hledání nástupce, odmítl se vyjádřit.

Hledání nového vůdce nemocnice bylo zahaleno série napětích momentů. Poté, co výběrové řízení skončilo nezdarem, byl do čela nemocnice navržen oblíbený porodník Jan Macháč. Ten však kvůli neshodám s radou města funkci nakonec odmítl.

Machač zdůraznil, že nemocnice potřebuje se uklidnit a poslat veřejnosti jasný signál o své stabilitě. 'Nemocnice potřebuje udržet svůj stávající rozsah a nabízet své kvalitní služby, aby zůstala konkurenceschopná. Město by mělo s tímto kontextem počítat,' dodal Macháč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy