Nová hala pro míčové sporty

Výstavba třetí haly pro míčové sporty na Vodově ulici v Brně postupuje podle plánu. První sportovci by ji měli využívat za méně než rok. Nová hala zvýší kapacitu pro tréninky a zápasy mládeže a umožní pořádání mezinárodních sportovních akcí.


Od zářijového poklepání základního kamene třetí haly pro míčové sporty ve Vodově ulici uběhlo již půl roku. Výstavba je na dobré cestě a první sportovci by si měli novou halu užít za méně než rok.

Stavební práce se rozběhly s vytyčením sítí, prováděním necesarých demolic a odvozem suti. Následně proběhlo provedení pilotáže, základů, opěrných stěn a umístění retenční nádrže. V současnosti probíhá navážení nosníků střešní konstrukce. Silueta budovy se již začíná rýsovat, jak podotýká brněnská primátorka Markéta Vaňková.

1. náměstek primátorky René Černý následně představil další průběh stavby: 'Jakmile bude dokončeno vyzdění a opláštění haly modulárním systémem, zahájí se práce na interiéru. Mezi halami vznikne odpočinková terasa s relaxačními prvky. Herní plocha bude rozdělitelná na více menších hřišť. V budoucnu tak zde budou moci trénovat či soutěžit týmy házenkářů, futsalistů a florbalistů, ale také volejbalistů, basketbalistů a nohejbalistů.'

Tomáš Aberl, radní pro oblast sportu, ocenil dodržení plánu stavby: 'Je to dobrá zpráva pro sportovce z brněnských klubů, které již na Vodově působí. Dodržení termínu je důležité také kvůli pořádání mistrovství světa basketbalistek do 19 let v roce 2025, které se stane prvním velkým turnajem v nově vzniklém komplexu.'

Investorem stavby je město Brno, zhotovitelem společnost Moravostav Brno, která vyhrála veřejnou zakázku s nabídkovou cenou 89 437 233,77 Kč bez DPH. Termín dokončení je stanoven na 18 měsíců od zahájení. Díky hale se zvětší kapacita pro tréninky a zápasy mládeže, Brno také získá možnost pořádat mezinárodní sportovní akce. V rámci výstavby proběhne rovněž revitalizace okolí a navýšení počtu parkovacích stání o 35 nových míst.

Třetí hala na Vodově bude mít rozměry 55 m x 40 m a sportovní plocha bude mít rozměry 49,40 m x 29,70 m. Kromě sportovní části bude areál haly obsahovat také provozní zázemí, včetně šaten a sprch. Součástí projektu je také teleskopická tribuna s kapacitou pro zhruba 200 diváků a rekultivace okolí haly, která zahrnuje úpravu vstupu a příjezdové komunikace z ulice Vodovy a úpravu areálového osvětlení a zpevněných ploch.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy