Návštěva Kláry Dostálové v Brně

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dnes navštívila projekt Vzdělávacího a výcvikového centra Zdravotnické záchranné služby v Brně, který byl podpořen Integrovaným regionálním operačním programem. Ten spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj.


„Budova Vzdělávacího a výcvikového centra prošla kompletní rekonstrukcí a byla vybavena odpovídajícím vnitřním zařízením, audiovizuální technikou a počítači. Na projekt výrazně přispěl Integrovaný regionální operační program. Poskytnutá částka více než 81 milionů korun tak pomohla vyřešit jeden z hlavních problémů, což bylo nedostatečné a neodpovídající prostorové zajištění pro výuku. Znovu bych tedy chtěla zdůraznit, že výjezdy do krajů jsou pro mě tím nejcennějším a zároveň nejpřínosnějším, co mohu z pozice ministryně pro místní rozvoj od  partnerů z regionů získat. Vidím tak, jak města pracují na svém rozvoji, ve kterých oblastech mají nejvíce problémů, co je nejvíce trápí a sbírám stále nové a nové podněty,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

V současné době probíhají intenzivní jednání na přípravě nového programového období IROP 2, a to na roky 2021 – 2027. Hlavními příjemci budou i nadále kraje, obce a jejich příspěvkové organizace. V dalším programovém období půjde nejvíce financí například rekonstrukce a stavby dopravních terminálů, projekty týkající se zejména školských zařízení, Integrovaného záchranného systému, urgentních příjmů nemocnic či kyberbezpečnosti.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy