Na Šujanově náměstí vznikne nová základní škola

Brněnští radní dnes na své schůzi vzali na vědomí žádost společnosti www.scio.cz, s. r. o., o stanovisko obce k záměru zřízení nové soukromé ScioŠkoly v oblasti Trnitá a nemají námitek. Děti by do nové základní školy mohly nastoupit v nadcházejícím školním roce.


„Základní škola by se měla otevřít na Šujanově náměstí v objektu bývalé slévárenské střední školy. Její kapacita by měla být až 160 žáků. ScioŠkola již úspěšně funguje v Horních Heršpicích a druhá pobočka by se měla otevřít již letos v září. Souhlas města je však jen jedním z mnoha kroků, které vedou k závěrečnému zápisu do rejstříku škol a školských zařízení,“ nastínila budoucí vývoj radní města Brna pro oblast školství Irena Matonohová.

Otvírat se pro následující školní rok bude první až šestá třída. „Diverzita je vítaná v mnoha oborech a odvětvích a pro školství to platí také. Proto oceňuji, když v Brně vznikají nové typy škol. Rodiče díky tomu mají větší výběr, hledají-li vhodné školské zařízení pro svoje dítě,“ doplnila primátorka města Brna Markéta Vaňková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy