Mladiství pachatelé potrestáni za brutální útok a krádež

První soudní slyšení s mladistvými se konalo za vyloučení veřejnosti. Někteří účastníci byli už odsouzeni za loupež a výtržnictví s podmíněnými tresty. Mladiství jsou také povinni nahradit způsobené škody.


Incident se odehrál v červnu 2022 a byl zaznamenán kamerou. Poškozený, který tehdy vyšel na procházku, se setkal s mladými lidmi u hlavního nádraží, rozhodl se s nimi promluvit a nakonec se připojil k jejich skupině. Setkání se však zvrtlo do násilných útoků. Kromě ublížení na zdraví mladíka také okradli o osobní věci, telefon, peněženku a bundu.

První z mladých útočníků, který byl shledán vinným z loupeže, dostal trest s podmíněným odkladem na dvě a půl roku. Zbytek skupiny mladistvých kriminálníků byl odsouzen za výtržnictví, trest pro druhého mladistvého byl podmíněně odsunut na 2,5 roku, na stejnou dobu byl odsunut třetím. Nejmenší trest dostal čtvrtý z agresorů, který se bude muset začít účastnit probačního programu s cílem správně zvládnout konfliktní situace a minimalizovat rizikové formy chování.

'Všichni mladiství jsou povinni nahradit způsobené škody,' dodala Lánčíková. Nicméně, další podrobnosti o důvodech, proč byly tresty pro mladé odsouzené mírnější, Lánčíková nezveřejnila.

Video brutálního napadení mladého muže se začalo šířit internetem v srpnu 2019. Středem všech těchto událostí byl mladík ze Znojma. Byl shledán vinným za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví a v srpnu 2020 byl odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu s odkladem na třicet měsíců.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy