Medicínské péče a turistika na Brněnsku

Brno, metropole jižní Moravy, rozvíjí projekt Brno Medical, který spojuje medicínskou péči a turismus. Projekt nabízí zahraničním pacientům možnost využít medicínské služby lázní, očních klinik či plastických chirurgů a zároveň poznat jihomoravskou turistickou nabídku.


Brno, metropole jižní Moravy, je na cestě stát se zajímavou destinací pro zdravotní turisty z celého světa. Město už druhým rokem rozvíjí projekt Brno Medical, který se zaměřuje na spojení medicínské péče a turistiky, a vytváří příležitosti pro zahraniční pacienty, kteří by rádi spojili příjemné s užitečným, a využili svůj pobyt v Brně k operacím a zákrokům v rozličných specializacích, a zároveň poznali přední gastronomické a kulturní památky a nabídku místního turismu.

V rámci projektu Brno Medical se do nabídky zdravotního turismu zapojují termální lázně, oftalmologické a reprodukční kliniky, centra plastické chirurgie nebo kardiologie, které se snaží navázat na úspěšný model pražské oční kliniky NeoVize, jež přilákala značných podíl zahraničních klientů. Cílem projektu je zviditelnit Brno jako destinaci, kam turisté mohou přijet nejen kvůli památkám, ale i lékařské péči.

Představitelé projektu hlásí, že chytrou propagací lázní a klinik napříč zahraničních zemí je úspěch nejspíš na dosah. V rámci projektu Brno Medical se spolupracuje s místními hotely, které jsou připraveny nabídnout nadstandartní služby klientům přijíždějícím za lékařskou péčí. Součástí projektu je také osvětová činnost, která má za cíl seznamovat zahraniční klienty s možnostmi, které nabízí jižní Morava nejen v oblasti turismu, ale i v oblastech jako straw, hotelnictví, pivovarnictví, vinařství, wellness a kulturní instituce.

Ačkoliv úspěch projektu Brno Medical není zatím na první pohled patrný, každým dnem se o Brně a jeho medicínských schopnostech více a více hovoří. Kromě domácích zákazníků se projekt zaměřuje především na turisty z Rakouska, Slovenska a Polska, a dle kuřhouských zdrojů se neustále hledají další trhy pro zdravotní turismus na jihomoravském kraji.

V rámci podpory zdravotního turismu se nabízejí speciální pobyty ve spolupracujících hotelech, které nabízejí tiché pokoje, nadstandardní služby po zákroku a pestrou gastronomickou nabídku včetně specifických diet. Velké brněnské hotely se rovněž přizpůsobují požadavkům svých klientů a nabízejí jim možnost bezplatného využití posilovny pro fyzioterapii či rehabilitaci. Vedení projektu Brno Medical i jeho partneři doufají, že díky těmto iniciativám se Brno stane přitažlivou destinací pro zdravotní turisty z celého světa.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy