Hlučná parta v tramvaji napadla muže: krvavé drama na zastávce Osová

Incident v brněnské tramvaji: hlučná skupinka mladíků napadla padesátiletého muže, který jim řekl, ať ztlumí. Tři útočníci byli zadrženi strážníky a předáni státním policistům. Tento případ připomíná důlezitost ochrany sebe i ostatních před agresivními jedinci.


V sobotu večer se u bohunické nemocnice odehrál incident, který znepokojil mnoho cestujících v brněnských tramvajích. Zhruba osmičlenná parta nastoupila do tramvaje a během cesty si pouštěla hlasitou hudbu. Někteří mladíci byli zjevně pod vlivem alkoholu, což značně rušilo ostatní cestující.

Když už rušení bylo příliš intenzivní, padesátiletý muž se proti tomu ohradil. Mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem sdělil, že členové hlučné skupiny začali padesátníkovi kvůli jeho napomenutí nadávat. Muž se rozhodl vystoupit z vozu a vrátit se do přední části tramvaje, avšak hněv agresorů ho to neuchránilo.

Na zastávce Osová tři muži ve věku 21, 24 a 39 let napadeného muže násilně vyvlekli z vozu a zbili. 'Napadený měl na hlavě krvavou podlitinu a stěžoval si na bolest hlavy, úst a na nevolnosti. Triko i kalhoty měl roztrhané,' přiblížil Ghanem. Zdravotníci se o zraněného muže postarali.

Na hlučnou partu si na zastávce Vojtova počkali přivolaní strážníci, kteří trojici útočníků zadrželi a kvůli podezření z trestného činu je předali státním policistům.

Podobným způsobem začal loni v červnu v Brně také konflikt, který vyvrcholil smrtí romského mladíka Nikolase Z. a vyvolal vlnu nenávisti mezi romskou a ukrajinskou menšinou v Česku. Ukrajinec Roman Rohozin tehdy v tramvaji také napomenul hlučnou skupinu mladíků, která jej pak na zastávce napadla. Rohozin při obraně použil nůž, kterým jednoho z útočníků usmrtil.

Muž v tramvaji napomenul hlučnou skupinku, mladíci ho vytáhli ven a zbili – to je důkaz, že stále existuje potřeba chránit sebe i ostatní cestující před agresivními jedinci v tramvajích a jiných veřejných prostředcích. Tento incident je důležitou připomínkou, že bychom měli být bdělí a připraveni pomoci si navzájem, pokud bychom se dostali do podobných situací.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy