Festival Life! se letos zaměří i na rodiny s dětmi

Po roční přestávce se na brněnské výstaviště vrací Life! – festival sportu, tance a zábavy. Ani v letošním roce nebude v programu chybět expozice města Brna a Jihomoravského kraje v tzv. Family Hall. Radní doporučili zastupitelům, aby schválili dotaci ve výši 1,65 milionu Kč, a to na realizaci této části programu festivalu.


„Festival Life! neodmyslitelně patří do kalendáře brněnských veletrhů. Na své si na něm přijdou sportovní nadšenci, vyznavači netradičních sportů nebo tanečníci. V letošním roce budou moci zájemci navštívit i Family Hall, tedy prostor určený primárně pro rodiny s dětmi. Rádi bychom jej podpořili částkou 1,65 milionu Kč. Jak se ukázalo například na Olympijském festivalu, tento typ akcí je mezi Brňany oblíbený a vyhledávaný,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Akce se uskuteční od 26. do 28. listopadu. Její součástí budou sekce SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life! a BIKE Life! „V části Family Hall bych rád vyzdvihl činnost brněnských sportovních klubů, které budou na místě zajišťovat jednotlivá sportoviště. Každý si tak může vyzkoušet ze tří desítek sportů, od těch tradičních, jako fotbal, hokej, basketbal nebo volejbal, až po ty méně rozšířené, jako ragby, šerm nebo frisbee. Novinkou letošního roku je, že bude Family Hall umístěn do pavilonu P, a to společně s BIKE Life! a lezeckou stěnou,“ doplnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

V rámci Family Hall se bude opět prezentovat město Brno společně s Jihomoravským krajem. Stejně jako v minulosti budou na festival pozvány i brněnské školy. „První festivalový den, tedy v pátek 26. listopadu, bude program určen převážně pro školy. Žáci si budou moci vyzkoušet různé sporty a užít si aktivní den. V sobotu a v neděli bude program orientovaný na širokou veřejnost. Připraveny budou nafukovací atrakce, dovednostní testy a doprovodný program. Ten nabídne řadu besed se známými sportovci, workshopy a taneční či jiná vystoupení na pódiu,“ upřesnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Brněnské výstaviště po nucené přestávce znovu ožívá, což oceňuje i radní a místopředseda představenstva společnosti Veletrhy Brno Petr Kratochvíl: „Jsem velmi rád, že se na brněnské výstaviště vrací život. Po strojírenském veletrhu tu máme další významnou a oblíbenou akci – Festival Life! Ten nám ukazuje další možnosti a formáty, jakými se dají prostory výstaviště využít. Za zmínku stojí například Mistrovství České republiky 2021 v hraní počítačových a mobilních her, které se v rámci festivalu uskuteční.“



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy