Dotace pomůže projektu Prototypuj a ověřuj

Přispět na projekt Prototypuj a ověřuj i v dalším období doporučili brněnští radní zastupitelům. Program, který podporuje slibné inovativní nápady s potenciálem prosazení na českém i zahraničním trhu, získal finance od města už letos. Jeho pilotní fáze se setkala s pozitivní zpětnou vazbou. Pro následující období 2022–2026 by město mělo podle návrhu přispět částkou 5 milionů korun.


Inovační centrum JIC požádalo o poskytnutí dotace ve výši 5 milionů korun z rozpočtu města na uskutečnění programu v období 2022–2026. „Program Prototypuj a ověřuj vznikl v loňském roce jako odpověď na chybějící nástroj pro financování rané fáze inovativních projektů, zejména pak těch ve fázi vývoje a výroby prototypu. Pro město Brno je podpora podnikání jednou z priorit a tento program je výjimečný svým zaměřením, neboť pomáhá malým a středním podnikům ověřit technologickou proveditelnost i zájem potenciálních zákazníků. Bohužel dopady současné koronavirové pandemie budou pro ekonomiku zásadní, a proto je nezbytné podpořit vztahy mezi dodavateli a odběrateli, které jsou pro rozjezd ekonomiky velmi důležité. O první výzvu projektu v roce 2020 byl velký zájem a rádi bychom užitečný a oceňovaný program Prototypuj a ověřuj podpořili i v dalším období,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

V rozmezí let 2022–2026 plánuje JIC vyhlásit šest výzev a podpořit minimálně 164 společností. Město by mělo na projekt pro uvedené období přispět 5 milionů korun. O návrhu budou rozhodovat ještě brněnští zastupitelé. Program administruje JIC, zájmové sdružení právnických osob. Byl zařazen mezi příklady dobré praxe zveřejněné agenturou CzechInvest.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.11.2021 14:36




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy