Do zrekonstruovaných bytů na Plynárenské se na podzim nastěhují první nájemníci

Kompletní rekonstrukce bytového domu na Plynárenské je u konce. Vznikly tu byty pro mladé páry, osamělé rodiče, lidi s handicapem nebo se sociálním znevýhodněním.


V domě na Plynárenské 8 je po rekonstrukci celkem 15 bytů, z toho je 7 sociálních se službou (s jejichž nájemníky systematicky pracuje sociální pracovník; tři z těchto bytů jsou upravitelné pro osoby s omezenou schopností pohybu), 4 byty jsou bezbariérové, 3 startovací a 1 pro samoživitele.

„Nájemníky do startovacích a do samoživitelského bytu jsme losovali dnes. Na bezbariérové a sociální byty čekají lidé v registru. Do tří sociálních bytů už byli nejvhodnější žadatelé dokonce vybráni, zbylé byty rozdělíme patrně během října. Předpokládám, že nové obyvatele dům přivítá zhruba od listopadu,“ upřesnil náměstek primátorky města Brna pro oblast bydlení Jiří Oliva.

Rekonstrukce bytového domu na Plynárenské 8 začala v červenci 2020 a skončila v srpnu 2021. Byla během ní provedena i půdní vestavba, vzhledem k záměru bezbariérových bytů bylo nutné dostavět také výtah. Celkové náklady projektu dosáhly 42 milionů korun včetně DPH, z nichž 8,37 milionu je kryto z dotací (tato dotace pokrývá 90 % způsobilých nákladů na rekonstrukci 7 sociálních bytů).

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.10.2021 09:08




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy