Další část Staré radnice se zpřístupní. Klub zastupitelů se otevře komerčním účelům

Coworking, zasedací místnosti, prostory pro pořádání soukromých akcí – takto bude vypadat stávající Klub zastupitelů v areálu Staré radnice na Radniční a Mečové. Než se tak stane, musí projít rekonstrukcí a úpravami. Tyto změny dnes schválili radní na svém zasedání na základě vypracované studie proveditelnosti.


Klub zastupitelů se nachází v objektu Staré radnice při vstupu z Mečové. Nyní slouží členům Zastupitelstva města Brna, komisím Rady města Brna a jiným orgánům zřízeným ZMB či RMB, dále členům Klubu zastupitelstva a politickým subjektům zastoupeným v ZMB, a to bezplatně. Prostory jsou vybavené kuchyní a celkem zde najdeme 2 velké a 4 menší zasedací místnosti.

„Nové pojetí Klubu zastupitelů otevře jeho využití pro širokou veřejnost, soukromé společnosti. Tento prostor se nachází v samém srdci města a jsem přesvědčena, že i díky jeho ideální lokaci se stane oblíbeným místem pro schůzky, jednání či sdílené kancelářské prostory,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková a doplnila: „Tomuto ambicióznímu plánu budou předcházet úpravy a rekonstrukce, aby klub odpovídal aktuálním standardům. Otevřením však prostor neztratí svůj stávající účel – i nadále bude sloužit zastupitelům, komisím i politickým subjektům.“

Součástí změn bude zrušení kuchyně, která není dostatečně využívána, a na jejím místě vznikne nová zasedací místnost či coworkingové pracoviště. Obměny čekají i vstupní prostory a předsálí, kde se vybuduje recepce se zázemím. Nyní se začne vypracovávat projektová dokumentace na rekonstrukci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.06.2023 07:30




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy