Brno plánuje investice do školských zařízení na příští rok

Brněnští radní plánují v příštím roce investovat do škol a školských zařízení 200 975 000 korun. Celkovou výši navrhnutých finančních prostředků musí ještě schválit zastupitelé na jednání, které proběhne 9. listopadu.


V příštím roce jsou v plánu jak nezbytné opravy, tak i větší investiční akce. „Z větších investičních akcí plánujeme například celkovou rekonstrukci bazénu na ZŠ Herčíkova, na niž Brno přispěje 20 milionů korun. Také je nutné provést statické zajištění a rekonstrukci varny a vnitřních rozvodů v MŠ Loosova, kde město zaplatí 19 milionů korun, za rekonstrukci a modernizaci školní kuchyně a hlavních rozvodů vody na ZŠ a MŠ Pastviny uhradíme 15 milionů korun, za havarijní opravu střechy ZŠ Filipínského město zaplatí 12 milionů korun a dalších 5 milionů korun na opravu fasády, za odstranění havarijního stavu krovu a stropu MŠ Šimáčkova uhradí město částku 10 milionů korun. Také začne výstavba nové tělocvičny a šaten na ZŠ a MŠ Brno-Chrlice, do niž město investuje 8 milionů korun v roce 2022. Další dofinancování pak proběhne v roce 2023. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Celkem je plánováno 7 oprav a 34 investičních akcí. „Cílem je provést především havarijní opravy, ale neopomínáme ani investiční akce, díky nimž se zlepší podmínky dětí a žáků v mateřských a základních školách. Na nutné opravy uvolní město celkem 12 865 000 korun a na investice 188 110 000 korun,“ doplnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.11.2021 13:31




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy