Brno nabídne možnost nechat si vyšetřit znaménka přímo v centru města

Vyšetření kůže a znamének zajistí ve dnech 6. a 7. září projekt hrazený z participativního rozpočtu Dáme na vás s názvem NEBÝT NA TO SAMA – Ženy v onko léčbě. Stan s lékaři najdete v úterý na náměstí Svobody a ve středu na Dominikánském náměstí. Akce trvá po oba dny od 9 do 17 hodin.


„Výzkum v oblasti nádorových onemocnění je stále pokročilejší a přináší nové informace, které pomáhají snížit pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění. Základní cestou k zachování zdraví je však i nadále prevence, která je v rukou každého z nás, a proto jsem rád, že můžeme nabídnout Brňanům možnost nechat se vyšetřit během dvoudenní akce realizované v rámci projektu z participativního rozpočtu,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Během obou dnů budou odborní lékaři provádět vyšetření za pomoci moderního digitálního dermatoskopu a prověří tak případná riziková znaménka, ze kterých by se mohl vyvinout zhoubný nádor kůže. Pokud při prohlídce lékař vyhodnotí nutnost dalšího vyšetření, nabídne rovnou možnost objednat se na specializované pracoviště.

„Mám velkou radost, že projekt Nebýt na to sama umožní lidem z Brna a okolí nechat si zkontrolovat mateřská znaménka. Zejména letos nám sluníčko ukázalo svoji sílu, a tak věřím, že díky tomuto krátkému vyšetření můžeme pomoci spoustě lidí předejít závažnějšímu onemocnění a v neposlední řadě také poradit, jak se správně chránit,“ sdělila navrhovatelka projektu Andrea Nováková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.09.2022 10:00




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy