Autentické procházky i na podzim lákají k poznávání Brna

Podzimní dny vybízejí zůstat doma s šálkem horkého čaje. Byla by ale škoda nevyrazit alespoň jednou do ulic Brna na podzimní sérii autentických prohlídek. Tentokrát účastníky čeká Ústřední hřbitov nebo si mohou projít místa spjatá s Janem Skácelem.


Na komentované prohlídky v režii TIC Brno můžete vyrazit ve všední dny i o víkendu až do listopadu. V každé sezoně se setkáte s oblíbenými opakujícími se tématy, ale i novinkami. Vydejte se za krásami ulice Hlinky nebo si projděte místa, která jsou spojená s básníkem Janem Skácelem. Ten by letos oslavil 100 let.

Pro koho je chůze příliš pomalá, ať zkusí running tours. Novinkou je trasa Vilky, parky, kopečky, proběhnout se ale můžete také kolem důležitých památek na trase Přes vilu Tugendhat k Cejlu nebo po brněnském výstavišti, kde běžci zdolají i věž pavilonu G.

Pokud je pro někoho podzim na procházku příliš sychravý, může zkusit některou z vyhlídkových jízd turistickým minibusem. Kromě osvědčených cest do dělnických kolonií či naopak za slavnými vilami nebo paláci průmyslové aristokracie se nabízí i nová trasa Po stopách Leoše Janáčka.

V rámci projektu Brno INdustrial si zájemci nově projdou také Kamennou kolonii a Divišovu čtvrť. Ať už se vypraví na legendární místa brněnského sportu, nebo na Ústřední hřbitov či za poznáním města za hradbami či zdejších svatých, všechny důležité informace najdou na webu autenticke-prohlidky-brno.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.11.2022 10:49




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy