Aquacentrum Bohumín - kvůli napojení na solární elektrárnu se otevře veřejnosti v druhé polovině příštího týdne

Ačkoliv vláda umožnila od pondělí 31. května otevřít bazény, sauny a wellness, bohumínské aquacentrum se veřejnosti otevře o pár dnů později. Důvodem je plánované napojení areálu na novou solární elektrárnu. Návštěvníky uvítá v druhé polovině příštího týdne, nejdříve ve středu 2. června.


„V první polovině příštího týdne budou probíhat práce související s napojením aquacentra na novou fotovoltaickou elektrárnu. Odborná firma už osadila střechu sousední sportovní haly 432 monokrystalickými panely, které budou zásobovat energií nejen samotnou halu, ale právě i aquacentrum, zimní stadion a penzion. Aktuálně je třeba zajistit propojení jednotlivých objektů,“ uvedl Jan Resler, šéf městské společnosti Bospor, která sportovně-rekreační areál spravuje.

Jelikož Bospor počítal s tím, že vláda umožní otevření bazénů až 14. června, naplánoval technologické práce na přelom května a června. „Jsme rádi, že můžeme otevřít dříve, ale hned v pondělí 31. května to nebude. Návštěvníky proto uvítáme v druhé polovině příštího týdne, nejdříve ve středu. O přesném termínu a podmínkách provozu budeme veřejnost s předstihem informovat,“ doplnil Resler.

Aquacentrum má za sebou turbulentní rok, kvůli šíření epidemie koronaviru bylo opakovaně zavřené. Naposledy se v něm lidé  koupali v polovině loňského prosince. Vzhledem k tomu, že areál veřejnost nemohla dlouhodobě využívat, Bospor se rozhodl prodloužit platnost loňských permanentek až do konce letošního roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy