Léčivé Lázně Hodonín - modernizace a jodobromový zázrak

0

Lázně Hodonín, jodobromové vody, léčivé účinky, ortopedické operace, neurologické obtíže, blog, blogall


Lázně Hodonín na jižní Moravě, známé pro své jodobromové vody, přitahují návštěvníky svými léčivými účinky. Vodu objevil doktor Jindřich Berka v 50. letech. Lázně nabízí procedury pro pacienty po ortopedických operacích a s neurologickými obtížemi.

Jodobromová voda, známá také jako solanka, vyniká svými kvalitami mezi minerálními prameny Evropy. Tento cenný zdroj přispívá k úspěchu Lázní Hodonín, jednoho z mála lázní na jižní Moravě. Zejména vanové koupele se solankou jsou v Hodoníně velmi oblíbené. Tyto procedury se využívají hlavně při léčbě pohybových potíží, cévních a neurologických problémů. Místní solanku považují za lepší než vodu z Mrtvého moře.

Doktor Jindřich Berka a objev léčivé vody

Jodobromová voda byla objevena na počátku 50. let minulého století v blízkosti Lužic na Hodonínsku doktorem Jindřichem Berkou. Tento geologický zázrak potvrdili odborníci z Mariánských Lázní, kteří byli ohromeni léčivými účinky solanky. Dnes jeden z lázeňských pavilonů v Hodoníně nese Berkovo jméno, kde si procedury oblíbili známé osobnosti jako herci Jan Potměšil nebo Jan Šťastný.

Modernizace a rozšíření kapacit

Komplex v Hodoníně zahrnuje kromě Berkova pavilonu ještě dva lázeňské domy a léčebné rehabilitační centrum. Tato zařízení nesou jména dalších významných doktorů spjatých s lázněmi – Vladimíra Šaroského a Evy Ševčíkové. V roce 2014 přibyl další pavilon nazvaný Denní lázně Bliss Day Spa, který poskytuje služby samoplátcům a je určen pro jednodenní návštěvy.

Po svém otevření v roce 1979 lázně nabízely 180 lůžek. Dnes se jejich kapacita výrazně zvýšila na téměř dvojnásobek. Rekonstrukce v letech 2002-2003 zlepšila lázeňský dům Vladimír a okolní park, což vedlo k nárůstu návštěvnosti. V roce 2006 přibyl nový lázeňský dům Eva s 104 lůžky a vlastním balneoprovozem.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář