Tradiční Prima FRESH festival ve své moravské premiéře zavítá i do Brna

0

brno, brno střed, prima fresh


Putovní Prima FRESH festival se letos uskuteční již podvanácté, poprvé však zavítá také na Moravu, konkrétně do Olomouce a do Brna. Na Špilberku se milovníci dobrého jídla a pití sejdou ve dnech 2.–3. června.

„Na festivalu, který podporuje lokální gastronomii a výrobce regionálních potravin, se potkává laická i odborná veřejnost. Konají se zde kuchařské show, workshopy a přednášky, připraveny budou řízené degustace vinařství i kulturní program,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Spoluorganizátorem brněnské zastávky je Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava a TIC Brno, který vydává gastronomického průvodce Gourmet Brno, takže se několik podniků z této publikace objeví i na Špilberku: Element Restaurant & Bar, RebelBean, SKOG, Božský kopeček, Jekyll&Hyde, Řemeslný pivovar Dubňák a vinařství Sonberk,“ uvedla zastupitelka pro oblast cestovního ruchu Kristýna Černá.

„Díky hlavnímu mediálnímu partnerovi se daří akci celorepublikově zviditelnit a tím zvýšit turistický potenciál hostitelských měst. Zkušenosti ukazují, že více než 50 % návštěvníků je z okolních regionů,“ doplnila informace primátorka Markéta Vaňková.

Rada města Brna dnes doporučila zastupitelům, aby konání brněnské části festivalu podpořili individuální neinvestiční dotací ve výši 300 000 korun, jejímž příjemcem má být pořádající agentura Pigs production, s. r. o.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář