Brněnský umělec oživuje historii vily Löw-Beer

0

brněnský umělec, löw-beer vila, 2, světová válka, umělecká výstava, historická inspirace, blog, region24


Brněnský umělec představuje své nové práce inspirované historií vily Löw-Beer a osudy jejích majitelů na počátku 2. světové války. Výstavu lze navštívit denně kromě pondělí v rámci běžné prohlídky vily, bez příplatku.

Brněnský umělec, pro kterého je charakteristická kombinace vizuálně atraktivní formy s mnohovrstevnatým obsahem, představuje své nové práce inspirované historickým prostředím vily Löw- Beer v Brně a dramatickým osudem rodiny jejích majitelů na počátku 2. světové války.

Alfred Löw-Beer a jeho synovci Ernst a Fritz tehdy prožili okamžiky, které by stály za románové nebo filmové zpracování. Strýc zahynul za dosud neobjasněných okolností při útěku za hranice právě zřízeného protektorátu a mladší členové rodiny se plavili přes oceán na parníku Athenia, který se stal první lodí potopenou německým torpédem. Jiří Sobotka si vybral několik klíčových prvků dramatu Löw-Beerů a přetvořil je v artefakty prezentované na výstavě.

Výstava je po vernisáži k vidění od 15. května 2024 do 31. srpna 2024 1 v obvyklé otevírací době vily, tedy denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin. Je součástí běžné prohlídky vily, návštěvníci nic navíc neplatí.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář