V Lužánkách postaví sdružení společnost Metrostav DIZ – IMOS bazén

Rada města Brna dnes vybrala pro nadlimitní veřejnou zakázku na stavbu 25m bazénu na městském plaveckém stadionu v Lužánkách „Společnost Metrostav DIZ – IMOS Brno pro výstavbu 25m bazénu MPS Lužánky“. Právě nabídka této společnosti byla nejvýhodnější ze všech kandidátů.


Nový bazén vznikne v místech, kde byl v minulosti školní 16metrový bazén, veslařský trenažér, a v prostorech pod nevyužívaným parkem při hlavním vstupu do objektu.

„V Lužánkách přibude k současnému 50metrovému bazénu nový 25metrový. Jeho výstavbu považujeme za velice důležitou. V Brně je dlouhodobý nedostatek plaveckých ploch jak pro sportovce, tak pro veřejnost. Nový bazén poslouží také ke školnímu plaveckému výcviku,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Bazén bude perfektně vyhovovat potřebám plaveckých sportů. Jeho stavbu jsme z tohoto důvodu konzultovali s jejich zástupci. Rozměry jsou nastaveny tak, abychom splnili pravidla Mezinárodní plavecké federace,“ vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

„Národní sportovní agentura nám přispěje částkou 90 mil. Kč. Stavba by měla začít tento podzim a dokončena by měla být ve třetím kvartálu roku 2023. V rámci stavby budou zrekonstruovány vstupní prostory současného bazénu, terasy, přístupová lávka k ulici Sportovní a částečně také zázemí stávajícího bazénu. Revitalizovány budou přilehlé plochy, chodníky a parkovací místa před bazénem a podél komunikace vedoucí k posilovně. Prostory budou bezbariérové a u nového bazénu bude k dispozici tribuna pro 200 osob,“ upřesnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy