Soutěž na rekonstrukci slavnostního osvětlení v centru Brna už má administrátora

Nejpozději na Silvestra 2022 bude noční centrum města zářit novým slavnostním osvětlením. Jeho podoba a technické řešení vzejde ze soutěže, kterou bude organizovat dnes radními vybraný administrátor – společnost MOBA studio s.r.o.


„Obnovu slavnostního osvětlení centra, které k nočnímu životu města neodmyslitelně patří, považujeme za důležitý projekt, jehož výsledek bude mít významný vliv na veřejný prostor. Proto jsme vybrali zkušeného administrátora, který pro nás uspořádá transparentní a odborně připravenou soutěž, abychom mohli vybírat z kvalitních návrhů,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Rada města Brna odsouhlasila uzavření trojstranné smlouvy mezi městem Brnem, MOBA studiem a městskou společností Technické sítě Brno. „Ta má v majetku veřejné osvětlení v centru, je tedy logické, že se díky uzavřené dohodě stane i vlastníkem vítězného návrhu a bude moci následně organizovat veřejnou zakázku na zhotovitele,“ doplnila uvolněná zastupitelka pro marketing a cestovní ruch Kristýna Černá a dodala: „Administrátor musí zajistit organizaci veřejné zakázky tak, aby byl vítězný návrh k dispozici do konce února příštího roku. Technické sítě by pak měly vybrat firmu, která, pokud nenastanou komplikace, dodá osvětlení do konce roku 2022.“

MOBA studio s.r.o. nabídla cenu za organizaci soutěže 250 000 Kč bez DPH. Uhradí ji Technické sítě Brno z dotace od města, která navíc pokryje i odměny pro účastníky soutěže. Na samotné pořízení osvětlení poskytlo město již dříve dotaci TSB ve výši 4 miliony korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 10.06.2021 18:12




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy