Šelmy Brno míří do finále extraligy

Šelmy Brno zvítězily nad Olympem Praha 3:0 v semifinále ženské volejbalové extraligy. V dalším kole čekají na vítěze duelu Prostějov - Liberec, kde Liberec vede 2:1 po vítězství 3:1 nad Prostějovem.


Od úvodního hvizdu šelmy měly zápas pevně ve svých tlapách a díky značnému nasazení narazily v první sadě na nulovou odpověď od Olympa - skóre bylo 9:0 ve prospěch domácího týmu. Díky skvělým výkonům na všech frontách dokázaly hráčky držet vysoké tempo hry a v druhé sadě konečně zlomily odpor Olympa. S konečným výsledkem 25:19 získaly domácí hráčky další set.

Tato dominanta třetí sady nechala Soupeřům jen malý prostor pro obrat a umožnila jim získat pouze 13 bodů. Pokud jde o jejich výkony v play off, šelmy z Brna dosud nezaznamenaly žádnou ztrátu a v dalším kole čekají na vítěze duelu Prostějov - Liberec.

Severočešky se díky vítězství 3:1 nad Prostějovem chopily vedení 2:1 v sérii. Tato sága se zdá být reprízou loňského období, kdy oba týmy bojovaly o bronzové medaile. První dva sety padly na stranu hostujícího Liberce, avšak v další fázi zápasu se Prostějov dobral na vxítězná křídla. Dukla však ve čtvrtém maratonském setu opět vyzněla lépe a po vítězství 31:29 převzala vedení v sérii. Kdo bude mít navrch, se rozhodne v pondělí na domácí půdě.

Závěrem, v semifinálové sérii play off volejbalové extraligy žen, třetí zápasy dopadly takto - šelmy Brno zvítězily nad Olympem Praha s hladkým 3:0 (11, 19, 13). Stranou nezůstaly ani individuální výkony - Marková zaznamenala 14 bodů, Janečková 11 a Bjerregardová 10. Pro hostující tým se nejlépe dařilo Brichtové, která získala 12 bodů a další čtyři hráčky - Kalhousová, Hodanová, Šimůčková, Kindlová a Gajdová - přidaly po 4 bodech. Celkově tak šelmy Brno vedou sérii 3:0.

Prostějov podlehl Liberci 1:3 (-19, -15, 18, -29), nejlepší hráčky zápasu byly z týmu Prostějova Trnková a Faltýnová s 17 body a Loffová s 16 body. Pro Liberec excelovala Herdová s 19 body, N. Kvapilová přidala 16 bodů a Šulcová 15 bodů. V tomto semifinále tak Liberec vede 2:1.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vila Tugendhat

Hlavní zprávy