Řidiči projedou po zrekonstruované Lesnické

Od 19. listopadu se do ulice Lesnické po bezmála roční uzavírce vrátí auta. Od druhé poloviny září tudy projíždí tramvajová doprava. Ulice prošla rozsáhlou rekonstrukcí vodovodu, kanalizace, tramvajové trati, obnovou povrchů i úpravou zeleně. Práce vyšly na 204 milionů korun.


„Od konce září probíhaly na Lesnické dokončovací práce, které spočívaly zejména v úpravách chodníků, vjezdů a zelených pásů. Do ulice se vrátila městská hromadná doprava a nyní sem konečně můžeme pustit i auta, která Lesnickou neprojela od ledna letošního roku. Rekonstrukce zasáhla vedle vodovodu a kanalizace či tramvajové trati i do lipové aleje. Celkem 29 stromů prošlo asanací. Alej doplnilo 23 habrů obecných, 27 javorů babyk a 21 kusů popínavého přísavníků trojcípého,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková.

V druhé polovině září se na trať v Lesnické vrátily tramvaje. „Auta musela počkat na dokončení úprav povrchů a dopravního značení. V pondělí 22. listopadu se konečně dočkali i řidiči. Celková plocha rekonstruované vozovky činí 1 641 m2. Povrch je krytý tzv. tichým asfaltem, který snižuje hlučnost z dopravy. Změny k lepšímu se kromě řidičů dočkají i chodci, všechny chodníky v ulici jsou kompletně předlážděny. Vjezdy do přilehlých objektů včetně případných odstavných ploch u nemovitostí v ulici zůstávají zachovány. Nezměněný je i počet parkovacích míst,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl. 

Během dnešního dne bude upraveno dopravní značení v ulici a vzápětí bude všem řidičům umožněn neomezený průjezd. Rekonstrukce ulice začala v lednu letošního roku. Práce vyšly na 204 321 339,26 Kč bez DPH.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.11.2021 11:21




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy