Protest fanoušků Zbrojovky proti vedení klubu

Fanoušci fotbalového klubu Zbrojovka Brno protestovali před stadionem kvůli neuskutečněnému prodeji klubu novému majiteli a nesouhlasu s vedením. Během zápasu kritizovali majitele Václava Bartoňáka a žádali jeho odstoupení.


Zalepený vstup na stadion a bitka s těžkooděnci: Fanoušci v Brně se bouřili

Fanoušci brněnského fotbalového klubu Zbrojovka vyjádřili svůj nesouhlas s vedením klubu a stále neuskutečněným prodejem novému majiteli protestem před stadionem. Již hodinu a půl před zápasem proti Táborsku se setkali v nedaleké hospodě v celé v černém oděvu a poté se vydali v průvodu ke stadionu. Vytvořili zde smuteční scénu se svíčkami a věncem, uprostřed které nakonec zakryli služební vstup velkou černou plachtou s nápisem 'Bartoňák hrobař Zbrojovky'.

Protest pokračoval před zataraseným vstupem, kde zhruba dvě stovky nespokojených fanoušků skandovali hesla proti majiteli Václavu Bartoňákovi. Policisté sledovali situaci z druhé strany silnice, nicméně dle jejich slov nebylo veřejným pořádkem ohroženo. Hráči i trenéři si byli situace vědomi a souhlasili s touto formou protestu.

Fanoušci pokračovali ve vyjadřování nespokojenosti během celého zápasu, kdy se zaměřili téměř výhradně na kritiku Bartoňáka a žádali jeho odstoupení. Záložník týmu Jiří Texl přiznal, že hráče taková atmosféra ovlivnila a značně znervóznila. Situace kolem vedení a prodeje Zbrojovky tak zanechává stopy i na výkonech týmu na hřišti.

Protest vygradoval ve druhé půli, kdy se fanoušci přesunuli přímo pod hlavní tribunu. Zde Bartoňákovi hrozili, čímž došlo k zásahu ochranky a následné konfrontaci s několika fanoušky. Situaci zklidnili až policisté v helmách a se štíty. Zmíněnému Bartoňákovi, který je majitelem klubu, pak během celého protestu osobní ochranka zajistila bezpečnost.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy