Projekt Gourmet Brno

Již 6 let podporuje místní gastronomii jedinečný projekt Gourmet Brno, který vznikl z iniciativy TIC BRNO. Představuje výběr toho nejlepšího z brněnské gastro scény.


Po loňském ročníku, který se vzhledem k okolnostem zaměřil pouze na podporu stávajících podniků, se letos bude znovu hodnotit. A vzhledem ke stále nejisté situaci v tomto odvětví se TIC BRNO rozhodl pokračovat i v podpůrném projektu Staň se hodnotitelem.

„Vyzkoušet si, jaké to je stát se hodnotitelem, mohou už druhým rokem všichni, kdo navštěvují brněnské podniky. Stačí, když na kartách přímo v zařízení obodují svou zkušenost a následně ji nasdílí na sociálních sítích s #hodnotitelgourmetbrno,” vysvětluje Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO a dodává: „Gourmet Brno má přinášet hodnocení skutečných uživatelů, jeho smyslem je sdílet gastronomické zážitky.“ Seznam zapojených podniků je dostupný na webu gourmetbrno.cz.

Postupně se projekt vrací ke svému standardnímu systému výběru a hodnocení, kdy v první části brněnští patrioti a znalci místních podniků nominují dle jejich názoru nejlepší podniky. Ty pak v druhém kole ohodnotí nezávislá komise – tříčlenná pro každou kategorii – složená z odborníků či například food blogerů a novinářů z České republiky i ze zahraničí. Nejlépe hodnocené podniky z osmi kategorií (restaurace, fine dining, bistra, pivnice, vinárny, kavárny, cukrárny a bary) se pak objeví na webu gourmetbrno.cz a také v tištěné brožuře s mapou. Vyhodnocení letošního ročníku by mělo proběhnout tentokrát na podzim.

„Zamýšleli jsme se, jak dále podpořit podniky v zimním období, a vznikla tak série podcastů s průvodcem Romanem Blumeierem, hercem Městského divadla Brno a tváří Gourmet Brno. Podcasty přibližují osobnosti, které stojí za neotřelými brněnskými koncepty, a představují jejich příběhy. Téma jídla může být totiž o mnoho širší, než jen to, co vám přinesou na talíři,” zve k poslechu Janulíková. Podcasty jsou stále dostupné na webu.

Koncept Gourmet Brno navíc zaujal i další česká i zahraniční místa, která v Brně hledají inspiraci. Zcela přirozeně tento brněnský projekt přerostl své hranice a ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu jižní Moravy se rozšířil i do Jihomoravského kraje.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 10.08.2021 11:23




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy