Opava zvítězila po dvou porážkách a zajistila si druhé místo v tabulce

Opavští basketbalisté zvítězili v utkání s BK KVIS Pardubice 96:98, čímž si pojistili druhé místo v tabulce skupiny A1. Nejlepší střelec Opavy Luděk Jurečka získal 18 bodů. V dalším kole postupují týmy Ostrava a Písek, které vedou skupinu A2.


Opavští basketbalisté si zlepšili náladu po dvou prohrách v poháru s Nymburkem a v sobotním ligovém utkání s Děčínem. Opava zvítězila nad BK KVIS Pardubice 96:98, čímž si pojistila druhé místo v tabulce skupiny A1, hned za lídrem Nymburkem. Utkání s Áčkem nad Labem bude dohráno až v březnu.

Slezané ve čtvrté čtvrtině ztratili vedení, které drželi téměř celý průběh zápasu, a čtyři a půl minuty před koncem prohrávali o šest bodů (77:83). Opavě se ale podařilo skóre znovu otočit. Nejlepší střelec v dresu Slezského Áčka byl s 18 body Luděk Jurečka, zatímco Radovan Koudelka si připsal 16 asistencí. V pardubickém dresu nastřílel 20 bodů Tomáš Vyoral a o jeden bod méně Josef Potoček, který proměnil pět ze šesti tříbodových pokusů.

Čtvrtý Děčín potvrdil svoji roli favorita proti nejhoršímu týmu skupiny A1 Kolínu a po výsledku 92:84 si připsal druhou výhru za sebou po předchozích třech porážkách. Pětadvacet bodů vicemistra nastřílel Matěj Svoboda, zatímco v kolínském dresu měl Milenko Veljkovič 16 bodů a 10 doskoků.

Ve skupině A2 si pojistily první dvě místa znamenající postup do play off Ostrava a Písek. NH Ostrava zdolala 103:82 předposlední Olomoucko, zatímco Sršni porazili 74:56 poslední Slavii. Martin Svoboda pomohl píseckému nováčkovi k 33 bodům.

V rámci 3. kola nadstavby Kooperativa Národní basketbalové ligy mužů se střetl BK KVIS Pardubice s Opavou. Utkání skončilo výhrou Opavy 96:98 (18:30, 37:45, 63:65). Nejlepší střelci utkání byli Vyoral 20, Potoček 19, Chatman 14, Burda 13, Skříšovský 12, Marshall 8 - Jurečka 18, Gniadek, Puršl a Svandrlík s 13 body, Farský 12, Mokrý 10 a Slavík 9.

Nové město čekají atraktivní souboje s účastníky play off z prvních dvou míst v minulé sezóně. Do dalšího kola postupují týmy Ostrava a Písek, které si pojistily první dvě místa v tabulce skupiny A2.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy